• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
Napište svůj komentář k receptu

Ušák nevinně na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušák nevinně na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králík (porce)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 6
      dl červené víno 4-6 kvalitní
    • 80
      g uzená slanina
    • 4
      ks šalotka střední (lze nahradit cibulí)
    • tymián
    • 4
      ks jalovec kuličky
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list velký
    • sůl
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

1
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína - verze pro opilce :) Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje.
2
Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přikryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký.
3
Posledních 5-10 min. dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme.
4
Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta naštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:36

    Zdravím, je tady na stránkách v sekci hovězí maso: Slavnostní hovězí na víně http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNMQRPOND3&id_kategorie=JNLMMNO3Ať Vám chutná :)

  • Pája S | 18. 3. 2009 20:16

    Jani,rozhodně ho sem šoupněte.:-D Takové recepty mám ráda .Hovězí na víně dělám,ale brusinkový karamel,to neznám.Děkuji dopředu!!!

  • Jana Mojžíšová | 17. 3. 2009 20:54

    Ahoj Pájo, mám tady taky recept na Slavnostní hovězí na víně, kam se přidává brusinkový karamel. Nechci si dělat reklamu, ale taky není špatné :)

  • Pája S | 17. 3. 2009 19:27

    Podle velice podobného receptu jsem nedávno dělala srnčí kýtu.Bylo to vynikající.A takto upravený králík musí být také výborná pochoutka.Jen jsem ke konci nedávala víno,ale trošku brusinek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Uzeniny & mleté maso
Maso Králičí Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Jalovec Králík Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Tymián Uzená slanina Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Africké kari

Africké kari

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Cuketové hody

Cuketové hody

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

104
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…
75
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
47
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
40
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
27
Krémová polévka s fazolkami a koprem
Krémová polévka s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact