• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
Napište svůj komentář k receptu

Uruguayský hovězí rib-eye steak

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso (uruguayský rib eye steak)
    • 50
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 2
      g mořská sůl (hrubá)
    • 4
      g pepř celý
    • 500
      g brambory (odrůda ratte)
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jalapeňo paprička (zelená)
    • 2
      ks chilli papričky (mini Rawit)
    • 250
      g datlová rajčátka
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 20
      g rukola
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 20
      g rozmarýn (řezaný)
    • 250
      g banánová šalotka
    • 1
      balení slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně prorostlé tukovým mramorováním. Díky svému mramorování je rib eye neuvěřitelně šťavnatý a plný chuti. Uruguayské hovězí je z mladých býků, neobsahuje žádné růstové hormony či anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu. Recept je doplněn mimo jiné dobrou mořskou solí, ratté bramborami, čerstvým avokádem či sojovou omáčkou.
2
**Příprava masa**:
3
Maso omyjte, osušte a rozřízněte po delší straně na dva steaky. Steaky lehce pěstí promačkejte, pokapejte z obou stran 2 lžícemi olivového oleje, na maso položte jednu napůl rozříznutou Jalapenos papričku bez jadýrek a nechte 30 minut odpočívat. Pozor, po manipulaci s Jalapenos papričkou si důkladně omyjte ruce!
4
Poté, co se maso uleží, rozpalte pánev na co nejvyšší teplotu. Pánev nepolévejte olejem, zbytečně se bude vypalovat a stačí olej na samotném steaku! Steaky opečte cca 2,5 minuty* z každé strany a poté vložte na 5 minut* do předehřáté trouby (trouba bude vyhřátá z přípravy brambor).
5
Během přípravy v troubě není třeba steaky obracet. 4-5 minut* stačí k medium, pokud máte raději well done, nechte tam steak 7-8 minut*. Po vyjmutí z trouby nechte steaky na talíři pod pokličkou (z hrnce či pánve) ještě minutu odpočívat, šťáva se rovnoměrně rozloží v těle masa. Steak osolte čerstvě nadrcenou solí (v hmoždíři či mlýnku) a opepřete až při podávání. Podávejte s rozmačkaným avokádem, pečenými brambory a salátem. Chilli papričku Rawit použijte do rozmačkaného avokáda, a/nebo salátu pokud máte rádi ostřejší chuť. Doporučujeme začít s polovinou papričky a potom opatrně přidávat.
6
**Příprava brambor**:
7
Předehřejte troubu na 180-200C. Neoloupané brambory omyjte, rozkrájejte na čtvrtky (menší pouze na polovinu) a napíchněte vidličkou, aby nasály šťávu (do každé brambory 2-3x). Menší šalotky nechte vcelku, větší rozkrojte napůl. Vše dohromady vložte do pekáčku, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem (cca 3 lžíce) a posypte rozmarýnem a nadrobno nasekanou chilli papričkou Rawit. Nechte péct dokud brambory nebudou měkké, tedy cca 45-60 minut* Po upečení dejte brambory do spodního patra a na druhý plech či pekáček dejte dodělat steaky.
8
**Příprava salátu**:
9
Papriky nakrájejte na plátky, přidejte rukolu a rozpůlená rajčátka. Potom všechny ingredience na salát vložte do větší mísy. Pokapte trochou balzamikového octa, olivovým olejem podle chuti a posypte slunečnicovými semínky. Salát připravujte až těsně před podáváním, zachováte tak jeho čerstvost.
10
* Délka pečení je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku
11
(plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy
12
lišit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • slava | 7. 2. 2013 18:00

    proc kupovat uruguayske maso kdyz si mohu koupit vyzrale maso ze skotu aberden angus na vysocine v podnikove prodejne MITROVSKY DVUR

  • Uršula | 1. 2. 2012 09:10

    Stejný recept je také jako video hned na úvodní stránce...máte tam i tu papričku

  • gabule | 1. 2. 2012 06:57

    Neměli byste tip jak vypadá chilli paprička Rewit? Když už se tu o ní píše, kde jí seženu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilované hovězí
Maso Hovězí Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Balzamikový ocet Banánová šalotka Brambory Chilli papričky Datlová rajčátka Hovězí maso Jalapeňo paprička Mořská sůl Olivový olej Paprika - bílá Pepř celý Rozmarýn Rukola Slunečnicová semínka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Housky

Housky

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Bramborové housky

Bramborové housky

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

325
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
262
Náplň do tortill
Náplň do tortill
229
Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová
Majonézová buchta /…
40
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Detaily svatby Krejčíka s panem ředitelem: Ztracené prstýnky a losování příjmení!

Detaily svatby Krejčíka s panem ředitelem: Ztracené prstýnky a losování příjmení!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact