• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Napište svůj komentář k receptu

Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!

autor: Kuchtíci K.K.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      lžička melasa větší
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,50
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 2
      lžíce špaldová mouka /špaldová krupice
    • 0,50
      lžička prášek do perníku
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 1,50
      lžička kakao vždy stoprocentní kakao!!!
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko použít lze i kokosové nebo sojové
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde. A hrníček si vybírejte největší co máte. :)
2
Popořadě dáme vše do hrníčku a POŘÁDNĚ zamícháme. Aby po upečení nezbyla dole mouka, doporučuji zamíchat nejprve čajovou lžičkou a poté vidličkou. Hotová směs by měla chutnat jako neupečený perník. Poté to dáme do mikrovlnné trouby a pečeme cca 4 minuty. Doporočuji to vždy zastavit a zkontrolovat, jestli se nespálil.
3
P.S. Poprvé se povést nemusí, ale když ji děláte víckrát, vyklube se moooc dobrá svačinka.
4
JAK SE LIŠÍ OD PŘEDCHOZÍHO PERNÍKU?
5
Jak jste si již určitě všimli, toto je upravený recept, který jsem už stihla vychytat. A to hlavně proto, že v tom starém bylo moc cukru, hodně bílé mouky, špatně a dlouho se míchal a po upečení býval suchý. Toto nové vylepšené složení vše vychytá, a navíc se lépe vyndavá z hrnku, ja příjemě vlahý, ne suchý, má trochu jiné aroma, ale chutí je dost podobný, jen není tak moc sladký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…

Palačinky ze špaldové mouky bez cukru

Palačinky ze špaldové mouky bez cukru

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Hnědý cukr Kakao Melasa Mléko Panenský olivový olej Prášek do perníku Skořice - mletá Špaldová mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Malý korpus

Malý korpus

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

59
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact