• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
5fotografií
Nahrát fotku
 

Toto univerzální těsto se hodí na sladké i slané pečivo. Příprava je velmi jednoduchá. Použít ho můžete na pirožky, záviny a další drobné pečivo.

Suroviny

1 porce
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 200
      g máslo
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.
2
Následně těsto důkladně propracujte a vyválejte do tloušťky 3 milimetrů. Pak si těsto rozdělte na několik dílů, podle toho, jak potřebujete. U tohoto receptu se těsto rozdělí na 12 zhruba pěticentimetrových čtverců, jejichž kraje potřete rozšlehaným vejcem.

RADA: Jak na snadné válení těsta?

3
Lze je naplnit nastrouhanými jablky s cukrem, skořicí, případně ořechy a pokapané citrónovou šťávou. Pokud chcete ušetřit ještě více času, můžete dovnitř dát místo strouhaných jablek zavařeninu. Protilehlé roky pak spojte a upevněte například vidličkou.
4
Z těsta lze vykrajovat i kolečka, které také potřete rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem a solí.
5
Váš výtvor pak vložte na pekáč s pečícím papírem a pečte na 170 °C dozlatova zhruba 12 až 17 minut. TIP: Slaná kolečka můžete ještě pak rozříznout a naplnit pomazánkou nebo paštikou a servírovat jako malé jednohubky.

RADA: Podívejte se na další recepty na těsto na pečení.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Banánové řezy

Banánové řezy

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Slaný dort I

Slaný dort I

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Naše laskonky

Naše laskonky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

229
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
116
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
84
Francouzský dresing
Francouzský dresing
35
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
25
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché těsto na ovocné…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact