• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na dort
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální těsto na dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální těsto na dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml voda
    • 100
      g rostlinný olej
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z bílků vyšleháme sníh a dáme stranou. Do mísy dáme žloutky a šleháme, postupně sypeme cukr, pak dáme olej, vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a pomalu sypeme a mícháme. Nakonec dáme sníh.
2
Těsto dáme do vymazané formy a vysypeme hrubou moukou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, když je povrch červený stáhneme troubu na 150 °C a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo

Univerzální těsto na sladké i slané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monudostal | 10. 4. 2016 20:10

    Nejlepší piškot jaký jsem kdy dělala,peču často a většinou stále stejné recepty dokola.. proto jsem zkusila tento recept a měl obrovský úspěch.. VÝBORNÝ..

  • Lůca | 9. 3. 2016 17:32

    No já jsem ho chtěla vyzkoušet, jenomže váha mi navážila špatně cukr asi o 30dkg víc, tak jsem sama zvědavá jak to dopadne. Moje se vybila, tak jsem si půjčila od sousedů.... Snad to projde a nebudu muset dělat znova...

  • indianek | 19. 10. 2015 22:27

    Vzdy jsem mela problemy s dortovym korpusem. Zkusila jsem tento recept a vysledek byl vyborny. Musi se ale hezky slehat zloutky s cukrem electryckyma metlama aspon 10 minut. Jinak se dort nezveda. A bilky se musi take dobre naslehat, aspon 3 minuty. A potom stridave pridavat do naslehanych zloutku na trikrat mouku a naslehany bilek.

  • Blanka | 23. 9. 2015 19:27

    Slehat elektrickyma metlama aspon 10 minut.Na tom moc zalezi, aby se utvorila nadychana pena ze zloutku a cukru.

  • pepinka | 25. 11. 2014 17:12

    Užo nic si s toho neděle já ne vm co říct podle me jsi skvělá že vůbec vařiš ;-)

  • Pepinka | 25. 11. 2014 17:09

    Já mám teprve 11 a už vařim je to něco co mně strašně baví <3 :-P všem to moc chutná a v budoucnu budu cukrářka :-\ tak přijďte dorty pro rodinu dělám normálně PS: zkuste recept na mafiny <3 <:-) is got

  • Mr.Dy | 5. 10. 2014 16:42

    Mohl by me nekdo poradit, v zivote jsem nedelal dort, tohle bude muj prvni, chtel bych se zeptat, pri slehani vajicek s cukrem, jak dlouho se o musi slehat, do nejake peny nebo proste aby byl cukr rozslehan? Potom postupne prilevat olej, postupne vodu? Nebo muzu naraz? Dekuji :-[

  • martina | 22. 8. 2013 21:27

    Super recept,mám hodně napečeno,ale tenhle recept vážně nemá chybu.Jiný už dělat nebudu.

  • Johana | 25. 7. 2013 16:30

    Myslíte, že by z tohoto těsta šel udělat tenhle dort - http://data.whicdn.com/images/59939790/large.jpg ? Nebo je lepší nějaké tužší těsto? Díky za odpověď

  • Bopik | 16. 5. 2013 11:19

    Jiný korpus už nedělám. Akorát obarvím půlku kakaem, pro efekt mramorování :)

  • Lucie | 3. 5. 2013 23:41

    Těsto výrobné, vláčné, moc se povedlo :-) Pekla jsem na pečícím papíru a super. Palec nahoru

  • Aneta | 28. 8. 2012 14:02

    Toho rostlinného oleje tam má být 100 ml ??

  • Anna | 3. 8. 2012 13:40

    Na dobu pečení jednoduchý trik. Píchněte do těsta špejlí, pokud vám na špejli nezůstane nalepené těsto máte hotovo. :) Jinak těsto suprový, ještě jsem ho nechutnala, ale teď ho peču a vypadá to skvěle. :)

  • weryway | 18. 4. 2012 16:11

    tak to ses pekna krava :-D

  • slecnasarinka | 16. 9. 2011 14:29

    kolik je 10g rostlinného oleje??

  • Veronika | 29. 8. 2011 15:55

    Jak dlouho se má péct?peču poprvé,neodhadnu to

  • weryway
    weryway | 18. 3. 2011 18:14

    PROSÍM vás uvádějte dobu pečení protože pro amatéry jako jsem je to pak docela problém...děkuji :)

  • Nolmendil | 24. 12. 2010 02:07

    Není tam toho cukru nějak moc???

  • Petule B. | 27. 3. 2010 10:25

    Děkuji za tipy na krémy... a musím mooocinky pochválit tento korpus, je fakt výborný, krásně mi šel rozříznout na 3x, jiný už dělat nebudu. Nezkoušel jste někdo přidat do těsta kakao a udělat korpus hnědý? Myslím, že by to v pohodě, šlo, že?

  • Pája S | 25. 3. 2010 07:17

    Taky si ohřeji :-)),nám nejvíc chutná ten co mám u metrovky.Je to prakticky moučná kaše vyšlehaná s máslem a nebo pařížský kakaový u rolády,ten je jak pařížská šlehačka :http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQJOQMPMH&id_kategorie=JNLQCOO5 nebo http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQQRINPNJ&id_kategorie=JNLQCOO5 stačí si vybrat:-)

  • Simča Sládková | 25. 3. 2010 00:51

    No jestli si ohu "přihřát polívčičku, tak já mám vyzkoušený "Vařený krém do cukroví a řezů", který je tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOHRJPDPQ5&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Petule B. | 24. 3. 2010 22:49

    Poraďte mi prosím, prosím, nějaký dobrý a ověřený recept na světlý krém. Děkuju! :-)

  • Danka Snášelová | 3. 2. 2009 22:11

    Katko, doporučuji vyzkoušet výborný recept Dortový korpus pro začátečníky. Název stačí zadat do vyhledávače. Autorka receptu popsala bezva postup přípravy = různé rady a vychytávky, které jsou k nezaplacení.

  • Katka V. | 1. 2. 2009 13:01

    Děkuji za radu - těsto se povedlo a je výborné. Dávám za 1 :)

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:42

    Rum se do těsta přidává podle chuti (cca 1 polévková lžíce). Přidejte ho do vyšlehaných žloutků - nejdřív do nich zašlehejte olej, pak vodu a nakonec rum.

  • Katka Vrabcova | 20. 1. 2009 19:03

    V ingrediencích je uveden rum, ale v postupu není... kolik se ho tam - a kdy - má dát? Děkuji

  • trixie Oldmannová | 15. 1. 2009 21:38

    Nejprve to nevypadalo nějak dobře, ta voda a olej.. ale teď mi na stole leží krásně vyskočený korpus. Výborné. děkuji za recept

  • Barbora B. | 6. 8. 2008 22:32

    Vyborny recept, pridala som este kakao a naplnila Lahodnym cokoladovym kremom na dorty, bolo to perfektne a deti boli nadsene!

  • Vlasta Spoustová | 13. 4. 2008 20:50

    Dávám za 1, těsto výborné . Díky za recept

  • Katus | 29. 3. 2008 10:53

    Milá Haničko, tento korpus je ten nejlepší jaký jsem kdy dělala. Všechny moje kamarádky chtějí recept. Tak se nám zalíbil, že jsem upekla dva a nezbylo!!! Zkoušela jsem do těsta přidat kakao a udělat jeden tmavý, ale nebyl tak výborný jako světlý. Prostě super!

  • Petra | 5. 7. 2007 09:54

    Je to nejlepší dort co jsem kdy jedla. Už nepeču žádný jiný

  • Laďka | 21. 6. 2007 08:57

    Hani, korpus se opravdu vydařil, je vynikající! Vláčný, pevný, chuťový výborný, opravdu skvělé těsto. Myslím, že bude chutnat s jakoukoli náplní. Dnes ho dozdobím, zítra dám oslavencům a uvidíme reakce. Věřím, že bude moc chutnat.

  • LENKA | 17. 2. 2007 16:35

    Děkuji dort jsem rozkrojila 2krát všichni mě chvalili jeden díl jsedm naplnila uvařeným slazeným mlékem který se 2 hod.vaří v konzervě a pak jse vychladlý vyšlehá s pulkou másla a herya druhý díl jsem natřela šlehačkou s ananasem dort jsem rozkrala na pul a pulky jsem otočila vznikl z toho motýl tykadla jsem udělala ze slámek

  • HANKA | 29. 7. 2006 18:12

    Dobrý krém-vyšleháte 1 šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem,když je šlehačka tuhá , tak pomalu vmýcháme 2 zakysané smetany.Jestli to máte správně ,hned je to tuhé, natřete na upečený dort (plech)ozdobíte ovocem a pokapete rozpuštěnou čokoládou.

  • Míla Strnadová | 28. 1. 2006 14:23

    Těsto je dobré, akorát mi vyskočíl střed,ale i s tím jsem si poradila, takže příště spíše až budu míti těsto ve formě, tak ho více nahrnu od středu ke krajům, opravdu, dobře se rozkrajuje, nedrolí se, zařadím ho mezi své recepty

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:00

    je vazne velmi dobry!!!Dal sa krasne rozkrojit na 3 casti, vobec sa netrusil a neni suchy.Je vynikajuci!!

  • Alík | 6. 3. 2005 18:51

    Těsto vynikající, přidala jsem k mouce ještě vanilkový pudink a dala jsem celý prášek do pečiva. Upekla na velkém plechu, navrch ušlehala 2 šlehačky se ztužovačem a na ní porůznu položila na čtvrtky rozkrájené rozmrzlé jahody. Tedy fakt mňamozní!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

84
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
35
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
32
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
27
Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Fazolový guláš (nejen) s…
27
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact