• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální piškot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální piškot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce fruktopur (ovocný cukr)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků (těsto můžeme obarvit kakaem). Pečeme v kulaté dortové formě. Upečené můžeme potřít dia marmeládou, krémem, polít čokoládou... nebo můžeme ještě před upečením poklást ovocem (jahody, třešně, rybíz...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 5. 2007 17:43

    Děkuji za pomoc. Těsto je zadělané dobře, i v troubě vypadá krásně, pouze po vytažení udělá hrc. Chuť dobrá, ale vzhledově pevnost Bojárd. Příště ho tedy dám do vyhřáté trouby a budu péct při vyšší teplotě.

  • Majka Rončáková | 4. 5. 2007 13:18

    Ja to dělám tak, že na 1 vejce dávám 5 dkg cukru a 5 dkg mouky.Má to od moji babičky.

  • Hedvika | 4. 5. 2007 12:04

    Jojo,do vyhřáté trouby,ale ne moc-tak 150 a pak tak po 20 min zvýšit teplotu a dopéct.Pomalým pečením se bublinky ve sněhu roztahují,těsto stejnoměrně zvedají a zůstane rovné. Je to obráceně,než u kynutého těsta.Tam se dává do hodně vyhřáté trouby,aby se naopak zatáhlo.A pak ztlumit. Toto je recept opravdu na roládu, na piškot používám na 1 vejce 30g polohrubé mouky a 30 g pískového cukru. A postup trošku obráceně- ušlehám tuhý sníh a do něj lehce vařečkou střídavě vmíchávám žloutky a cukr a až nakonec zase po troškách lehce vařečkou mouku. Naposled jsem takhle dělala beránka,nikdo ho nikdy nechce sníst,a tak stačí obyčejný piškot. Máme ho pořád na stole:-)) Asi do vánoc:-)Tenhle recept používám na všechny dorty a už jen doplňuji čímkoli:-))

  • Jarka O. | 4. 5. 2007 11:37

    Souhlasím s Di a Vlastou, klasické piškotové těsto, pokud to není u receptu uvedeno, vkládáme zásadně do dobře vyhřáté trouby, vyrovnaná teplota je půl úspěchu ( do studené trouby se dávají některé speciální korpusy, které obsahují kromě vyšší dávky tuku např. jablka nebo ořechy a vždy to bývá výslovně uvedeno u receptu). Ta druhá půlka úspěchu je pěkně našlehané těsto, vzduchové bublinky zde působí jako kypřidlo, vlivem tepla stoupají vzhůru a zvedají těsto. A během pečení zbytečně neotvírat troubu. Mirko, nenechte se odradit neúspěchem a stále to zkoušejte. Jednou se to povést musí :-)

  • Vlasta | 4. 5. 2007 10:52

    Já vkládám piškot vždy do vyhřáté trouby, peču ho 20 min, někdy trochu víc. A dělám ho tak, že na kolik žloutků tolik lžící polohr. mouky a cukru. Do klasické formy dávám 6 žloutků, 6 lžic polo mouky a 6 lžic cukru. Do toho vmíchám sníh ze 6 bílků. Nikdy mi nespadl.

  • Di | 4. 5. 2007 10:31

    Při tomto množství mouky a cukru budete mít vždy jen nízký plát, který je vhodný na roládu. Na dorty je lepší těsto s vyšším podílem mouky a cukru. Já vždy troubu předehřívám. Piškotový plát se má péci rychle, aby se nevysušil. Vyšší tvary pomaleji, aby se propekly. To, zda těsto spadne či ne záleží -podle mě spíše na jeho přípravě. Zkuste hodně našlehat bílky s cukrem a teprve pak přidat žloutky a ostatní suroviny. Nebo ušlehat zvlášť bílky a zvlášť žloutky vždy s částí cukru a pak smíchat. Těsto je pak hodně nadýchané a vysoké - já mám spíše problém s tím, že mi teče vrchem z formy. U dortů dávám na 1 velké vejce 5 dkg cukru, 4 dkg hrubé mouky a 1 lžíci horké vody (do žloutků). A neberte to prosím tak, že to svoje považuji za nejlepší, jak mi zase vzápětí někdo vyčte. Ptala jste se na radu, tak jsem se prostě snažila podělit o své zkušenosti.

  • Mirka | 4. 5. 2007 10:12

    Prosím o radu, jak mám péct správně piškot, aby nespadl. Slyšela jsem, že se má dávat do studené trouby a péct při nízké teplotě, ale stejně se mi to moc nedaří...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fruktopur Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

56
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
51
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
27
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…
24
Vosí hnízda
Vosí hnízda
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Britská pěvecká ikona Richard: Přiznal boj s rakovinou! Chce spojit síly s králem

Britská pěvecká ikona Richard: Přiznal boj s rakovinou! Chce spojit síly s králem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact