• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 250
      g bílé zelí
    • 12
      ks bobkový list
    • zakysaná smetana k podávání
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks červená řepa
    • 500
      g vepřový bůček s kostí
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • červená paprika sterilovaná
    • červená paprika sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
2
Po 30 minutách přidejte na kostičky nakrájené brambory. Dobře omytou řepu zvlášť uvařte ve slupce, až vychladne, polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno.
3
Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, rajčata s paprikami na kousky.
4
Zelí nakrouhejte. Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli, pak přidejte řepu s mrkví a zpěňte. Přidejte rajčatový protlak a krátce provařte.
5
Přidejte všechnu zbylou zeleninu a vývar s bramborami. Osolte, opepřete a uvařte doměkka.
6
Na závěr přidejte na kousky nakrájené maso. Podávejte se zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • Uljana | 8. 2. 2017 18:02

    Do ukrajinskeho borsce nepatri bila paprika. To neni madarske leco.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory červená paprika sterilizovaná červená paprika sterilovaná Červená řepa Cibule Mrkev Nové koření Paprika - bílá Pepř mletý Rajčata Rajčatové pyré Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Hnětynky

Hnětynky

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

27
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
23
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact