• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Na 2,5 litru kysaného zelí
    • 3
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks mrkev větší
    • sůl
    • sušené brusinky - nejsou nutné

Postup přípravy receptu

1
Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zeleninu promícháme se solí (dal jsem dle vlastní chuti, množství nebylo uvedeno), ale nemačkáme příliš silou, aby zelí zůstalo křupavé.
2
Zelí vrstvíme do sklenic a každou vrstvu stlačíme, ale nedusáme, jako v tradičním českém receptu. Jen se snažíme minimalizovat vzduchové prostory a získat trochu šťávy.
3
Když je nádoba (použil jsem velkou sklenici) plná, posadíme do jejího otvoru menší sklenici naplněnou vodou, která bude zatěžovat zelí.
4
Celé překryjeme plátnem a ovážeme. V teple necháme fermentovat sedm dní - poté je možné zelí již konzumovat - a následně přemístíme do chladna, kde vydrží měsíce (prý, to nemám vyzkoušené, protože se už snědlo).
5
Pokud pustí hodně šťávy, lze odstranit závaží (sklenici s vodou), nádobu uzavřít víčkem a skladovat.
6
Kolik brusinek a kdy se přidají se v receptu nepsalo, ale typoval bych to hned na začátek. Když jsme ochutnali poprvé (po týdnu), tak jsme se moc netvářili, protože jsme zvyklí na to naše kysané, ale pak nám zachutnalo a docela mi bylo líto, že jsem ty brusinky nepřidal, protože si je v tomto zelí dovedu klidně představit. ...tak někdy příště :-)
7
Recept jsem dostal jako novinový výstřižek, zřejmě z nějakého časopisu, ale původ netuším. Název a postup jsem zachoval.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavináče
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkové zelí Mrkev Sůl Sušené brusinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

34
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Pudinkové cukroví
Pudinkové cukroví
13
Mleté koule s romadurem
Mleté koule s romadurem

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zaskočená Ochotská po návratu z porodnice: Oni mě nepotřebují!

Zaskočená Ochotská po návratu z porodnice: Oni mě nepotřebují!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact