• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit oloupané a nakrájené bramboy. Když se brambory vaří uděláme si noky (hop do vody - tak jim říkala má maminka), Pro 4 osoby uděláme asi ze dvou vajec, trochu vody, dvě skořápky, trochu osolíme a zahustíme napůl hrubou a polhrubou moukou. Těsto má konzistenci jako na kapání do polévky. Vaříme ve velkém množství vody, dáváme to tam přes cedník na halušky. Pak zcedíme brambory, rozmačkáme šťouchadlem a vmícháme nočky. Na sádle osmahneme kostičky cibule a vmícháme do pokrmu.
2
Ještě se může jednou posypat cibulkou na talíři. Je k tomu moc dobrá červená řepa nebo kyselé okurky. Záleží na chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 2. 4. 2008 16:04

    Děkuji za vysvětlení.

  • Jarka O. | 2. 4. 2008 13:55

    Tady je přesně vidět, jak může mít nesprávně napsaná věta zavádějící obsah...Já bych ten obrat "dvě skořápky" dala do závorky, to by asi bylo nejjednodušší řešení.

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:58

    Jestli autorka nemyslí, že vody má být, kolik se vejde do 2 skořápek

  • Lída | 1. 4. 2008 10:39

    Nechci přilévat oleje do ohně, ale na správné češtině záleží. Někdy se stane, že se upíšeme.Bylo by dobré kdyby se dařilo obojí. Ale je to určitě věc názoru.

  • ludmila Stejskalová | 1. 4. 2008 07:51

    Omlouvám se, samozřejmě tam nepatří skořápky, ale voda a je to takový slovní obrat. Vody tolik, kolik se vejde do skořápky od vajíčka. Stejskalová

  • Ivana C. | 1. 4. 2008 07:28

    Di, já když zde vidím "hrubajznu jak stodolu", tak někdy reaguju, ale většinou už to neřeším, protože to stejně nikoho nezajímá. Zde ovšem očekávám, že ty skořápky autor řešit bude.

  • Di | 31. 3. 2008 19:39

    Vidíte, paní Ivano, jak nepřesné vyjádření může změnit smysl textu - ta věta je z mluvnického hlediska opravdu pozoruhodná. A mně se tu téměř všichni snaží přesvědčit, že na správné češtině vlastně vůbec nezáleží, hlavně když prý nám chutná!

  • Ivana C. | 31. 3. 2008 15:17

    Do toho těsta, ze kterého se vyrobí noky, se dávají skořápky?

  • Jana Remková | 29. 3. 2008 13:27

    Tak já to zase trochu pozměním,halušky,brambory na kostičky,osmažená cibulka s červenou sladkou paprikou,smíchat halušky s bramborami a osmaženou cibulkou s paprikou a zapéct.Jana

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:41

    Já bych přidala škvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mouka Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

41
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
34
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact