• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit oloupané a nakrájené bramboy. Když se brambory vaří uděláme si noky (hop do vody - tak jim říkala má maminka), Pro 4 osoby uděláme asi ze dvou vajec, trochu vody, dvě skořápky, trochu osolíme a zahustíme napůl hrubou a polhrubou moukou. Těsto má konzistenci jako na kapání do polévky. Vaříme ve velkém množství vody, dáváme to tam přes cedník na halušky. Pak zcedíme brambory, rozmačkáme šťouchadlem a vmícháme nočky. Na sádle osmahneme kostičky cibule a vmícháme do pokrmu.
2
Ještě se může jednou posypat cibulkou na talíři. Je k tomu moc dobrá červená řepa nebo kyselé okurky. Záleží na chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 2. 4. 2008 16:04

    Děkuji za vysvětlení.

  • Jarka O. | 2. 4. 2008 13:55

    Tady je přesně vidět, jak může mít nesprávně napsaná věta zavádějící obsah...Já bych ten obrat "dvě skořápky" dala do závorky, to by asi bylo nejjednodušší řešení.

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:58

    Jestli autorka nemyslí, že vody má být, kolik se vejde do 2 skořápek

  • Lída | 1. 4. 2008 10:39

    Nechci přilévat oleje do ohně, ale na správné češtině záleží. Někdy se stane, že se upíšeme.Bylo by dobré kdyby se dařilo obojí. Ale je to určitě věc názoru.

  • ludmila Stejskalová | 1. 4. 2008 07:51

    Omlouvám se, samozřejmě tam nepatří skořápky, ale voda a je to takový slovní obrat. Vody tolik, kolik se vejde do skořápky od vajíčka. Stejskalová

  • Ivana C. | 1. 4. 2008 07:28

    Di, já když zde vidím "hrubajznu jak stodolu", tak někdy reaguju, ale většinou už to neřeším, protože to stejně nikoho nezajímá. Zde ovšem očekávám, že ty skořápky autor řešit bude.

  • Di | 31. 3. 2008 19:39

    Vidíte, paní Ivano, jak nepřesné vyjádření může změnit smysl textu - ta věta je z mluvnického hlediska opravdu pozoruhodná. A mně se tu téměř všichni snaží přesvědčit, že na správné češtině vlastně vůbec nezáleží, hlavně když prý nám chutná!

  • Ivana C. | 31. 3. 2008 15:17

    Do toho těsta, ze kterého se vyrobí noky, se dávají skořápky?

  • Jana Remková | 29. 3. 2008 13:27

    Tak já to zase trochu pozměním,halušky,brambory na kostičky,osmažená cibulka s červenou sladkou paprikou,smíchat halušky s bramborami a osmaženou cibulkou s paprikou a zapéct.Jana

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:41

    Já bych přidala škvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mouka Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kvašáky
Kvašáky
18
Švestková nutela
Švestková nutela
18
Domácí kečup
Domácí kečup
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact