• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
Napište svůj komentář k receptu

Udon nudle

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 87
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
4fotografie
Nahrát fotku
 

Obyčejné tlustší nudle se vyrábí z pšeničné mouky, jsou rychle hotové a můžete je smíchat oblíbenými a sezónními surovinami podle vaší chuti. Vyzkoušejte recept se zeleninou a mletým masem. Za 20 minut si pochutnáte na skvělém jídle jako z asijského bistra!

Suroviny

4 porce
    • 400
      g nudle udon
    • 0,50
      šálek sojová omáčka
    • 4
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 4
      lžíce voda
    • 500
      g kuřecí prsa nebo krůtí
    • 2
      ks oranžová paprika nebo žlutá, červená
    • 1
      ks zázvor čerstvý o velikosti 1 palce
    • 3
      lžíce bazalka čerstvá nasekaná
    • 2
      ks chilli papričky nemusí být
    • 2
      ks jarní cibulka nasekaná
    • 2
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Nudle uvařte podle návodu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

2
Uvařené nudle slijte a dejte stranou. V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, hoisin omáčku a ¼ šálku vody a vmíchejte nasekanou bazalku.
3
Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a nalijte na ni sezamový olej. Přidejte kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na tenké nudličky, orestujte ze všech stran, lehce osolte a dejte stranou. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte nakrájené papriky, zázvor a případně i chilli, pokud máte rádi pálivé a restujte další 2-3 minuty.

RADA: Pikantní pečená cizrna

4
Do pánve vraťte orestované maso, pomalu přilijte směs omáček s bazalkou a směs nechte vařit dalších 3-5 minut, dokud omáčka neobalí maso se zeleninou.
5
Vmíchejte uvařené nudle a odstavte směs z ohně. Přidejte jarní cibulku a sezamová semínka a můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

Zelené thajské karí s krevetami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Chilli papričky Jarní cibulka Kuřecí prsa Nudle Omáčka Hoisin Oranžová paprika Rýžový ocet Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka Voda Zázvor

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Afrika řezy

Afrika řezy

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

61
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
56
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
54
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
36
Buchty
Buchty
21
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
Tzaziky
Tzaziky
Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact