• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
Napište svůj komentář k receptu

Udon nudle

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 127
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
4fotografie
Nahrát fotku
 

Obyčejné tlustší nudle se vyrábí z pšeničné mouky, jsou rychle hotové a můžete je smíchat oblíbenými a sezónními surovinami podle vaší chuti. Vyzkoušejte recept se zeleninou a mletým masem. Za 20 minut si pochutnáte na skvělém jídle jako z asijského bistra!

Suroviny

4 porce
    • 400
      g nudle udon
    • 0,50
      šálek sojová omáčka
    • 4
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 4
      lžíce voda
    • 500
      g kuřecí prsa nebo krůtí
    • 2
      ks oranžová paprika nebo žlutá, červená
    • 1
      ks zázvor čerstvý o velikosti 1 palce
    • 3
      lžíce bazalka čerstvá nasekaná
    • 2
      ks chilli papričky nemusí být
    • 2
      ks jarní cibulka nasekaná
    • 2
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Nudle uvařte podle návodu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

2
Uvařené nudle slijte a dejte stranou. V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, hoisin omáčku a ¼ šálku vody a vmíchejte nasekanou bazalku.
3
Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a nalijte na ni sezamový olej. Přidejte kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na tenké nudličky, orestujte ze všech stran, lehce osolte a dejte stranou. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte nakrájené papriky, zázvor a případně i chilli, pokud máte rádi pálivé a restujte další 2-3 minuty.

RADA: Pikantní pečená cizrna

4
Do pánve vraťte orestované maso, pomalu přilijte směs omáček s bazalkou a směs nechte vařit dalších 3-5 minut, dokud omáčka neobalí maso se zeleninou.
5
Vmíchejte uvařené nudle a odstavte směs z ohně. Přidejte jarní cibulku a sezamová semínka a můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

Zelené thajské karí s krevetami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Chilli papričky Jarní cibulka Kuřecí prsa Nudle Omáčka Hoisin Oranžová paprika Rýžový ocet Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka Voda Zázvor

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

48
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
43
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
43
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
29
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
27
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
Tzaziky
Tzaziky
Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact