• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Tyrolské knedlíky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Knedlíky plněné uzeným masem s orestovanou cibulkou podávané s červeným zelím, posypané dozlatova vysmaženou křupavou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rohlík z předchozího dne
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 80
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 200
      g uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • červené zelí dušené, k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte křupavou slaninu, vidličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promíchejte. Zahustěte strouhankou a opět promíchejte.
2
Uzené maso nakrájejte na malé kostky a půlku cibule nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm orestujte dozlatova, pak promíchejte s uzeným masem a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Mokrýma rukama vytvořte v dlani nejprve placičky, na ně dejte po lžíci uzeného a poté vytvarujte kulaté knedlíky. Bude jich přibližně 16. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a knedlíky v ní vařte 8 minut.
4
Zatím připravte vídeňskou cibulku na ozdobení. Zbylou cibuli nakrájejte na půlkolečka. Promíchejte je v misce s moukou, osolte a opepřete. V kastrůlku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a cibuli v něm osmažte dozlatova. Hotovou nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce. Knedlíky podávejte s červeným zelím posypané cibulí a nasekanou petrželkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Olej Pepř mletý Petrželka Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Makovec V.

Makovec V.

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

220
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
112
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
111
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
79
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánový sirup
Tymiánový sirup
Tyrolská omeleta
Tyrolská omeleta
Tzatziki
Tzatziki
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact