• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Tyrolské knedlíky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Knedlíky plněné uzeným masem s orestovanou cibulkou podávané s červeným zelím, posypané dozlatova vysmaženou křupavou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rohlík z předchozího dne
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 80
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 200
      g uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • červené zelí dušené, k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte křupavou slaninu, vidličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promíchejte. Zahustěte strouhankou a opět promíchejte.
2
Uzené maso nakrájejte na malé kostky a půlku cibule nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm orestujte dozlatova, pak promíchejte s uzeným masem a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Mokrýma rukama vytvořte v dlani nejprve placičky, na ně dejte po lžíci uzeného a poté vytvarujte kulaté knedlíky. Bude jich přibližně 16. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a knedlíky v ní vařte 8 minut.
4
Zatím připravte vídeňskou cibulku na ozdobení. Zbylou cibuli nakrájejte na půlkolečka. Promíchejte je v misce s moukou, osolte a opepřete. V kastrůlku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a cibuli v něm osmažte dozlatova. Hotovou nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce. Knedlíky podávejte s červeným zelím posypané cibulí a nasekanou petrželkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Olej Pepř mletý Petrželka Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
23
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
19
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánový sirup
Tymiánový sirup
Tyrolská omeleta
Tyrolská omeleta
Tzatziki
Tzatziki
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact