• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Tyrolské knedlíky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
Tyrolské knedlíky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Knedlíky plněné uzeným masem s orestovanou cibulkou podávané s červeným zelím, posypané dozlatova vysmaženou křupavou cibulí a nasekanou zelenou petrželkou.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks rohlík z předchozího dne
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 80
      g slanina
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 200
      g uzené maso
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
    • petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • červené zelí dušené, k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte křupavou slaninu, vidličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promíchejte. Zahustěte strouhankou a opět promíchejte.
2
Uzené maso nakrájejte na malé kostky a půlku cibule nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm orestujte dozlatova, pak promíchejte s uzeným masem a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Mokrýma rukama vytvořte v dlani nejprve placičky, na ně dejte po lžíci uzeného a poté vytvarujte kulaté knedlíky. Bude jich přibližně 16. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a knedlíky v ní vařte 8 minut.
4
Zatím připravte vídeňskou cibulku na ozdobení. Zbylou cibuli nakrájejte na půlkolečka. Promíchejte je v misce s moukou, osolte a opepřete. V kastrůlku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a cibuli v něm osmažte dozlatova. Hotovou nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce. Knedlíky podávejte s červeným zelím posypané cibulí a nasekanou petrželkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Olej Pepř mletý Petrželka Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Uzené maso Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

363
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
34
"Orgasmus"
"Orgasmus"
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánový sirup
Tymiánový sirup
Tyrolská omeleta
Tyrolská omeleta
Tzatziki
Tzatziki
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
  • Recepty.cz
  • Tyrolské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact