• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tymiánové brambory
Napište svůj komentář k receptu

Tymiánové brambory

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tymiánové brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambůrky (chipsy) malé, syrové, neloupané
    • česnek
    • olivový olej
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Malé neloupané brambůrky nakrájet na půlky, čtvrtky, osminky - podle velikosti, uvařit ve slané vodě do poloměkka, scedit.
2
Plech trochu vymazat olejem, vysypat povařené brambory a rozprostřít do tenké vrstvy (jeden plech cca 2 porce). Brambory trochu osolit, pořádně pocákat olivovým olejem a poházet na hrubo nasekaným česnekem a celými větvičkami tymiánu.
3
Peče se v troubě cca 30 min (el. na 250 °C, plynová naplno).
4
Tento recept jsem okoukla v televizi od Jamieho Olivera, říkal tomu italské hranolky. Můj muž už normální hranolky nechce, jenom "voňavé brambory". Skutečně krásně voní po tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém kabátku

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 10. 2007 22:21

    To máte pradu, když je tam strkám syrové, tak to pak trvá dost dlouho, ale jsou křupavé (zuby mám zatím ještě dobré, to přijde).

  • Jitřenka Němcová | 11. 10. 2007 19:02

    Samozřejmě to jde ze syrových brambor, z vařených to však jde rychleji. Taky jde o to, že naše postarší zoubky už nesnesou tolik křupavosti. Ale každý si je může upéct do křupavosti,která mu vyhovuje. Dobrou chuť!

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:09

    Ďakujem za receptík, tymián zbožňujem, takže určite vyskúšam:)))

  • Anonym | 10. 10. 2007 21:26

    Dělám podobně, jen brambory nepředvařuji. Syrové strkám do trouby. U nás moc oblíbené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Česnek Olivový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…
35
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
27
Domácí kečup
Domácí kečup
23
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Tymiánové brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact