• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Tygři v láhvi
Napište svůj komentář k receptu

Tygři v láhvi

autor: Tarari
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tygři v láhvi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špekáček Dle počtu strávníků
    • nakládané okurky
    • cibule
    • vegeta
    • hořčice plnotučná
    • chilli Mleté
    • kari
    • ocet
  • Na zajištění
    • špejle s hrotem

Postup přípravy receptu

1
Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom špekářek neprořízli docela a aby pod řezem zůstalo neporušených nejméně 5 mm, což postačí udržet špekáček pohromadě.
2
Do krajních zářezů vložíme po plátku podélně nakrájené sterilované sladkokyselé okurky. Střední řez široce rozevřeme, vpravíme do něj čajovou lžičku hladké (plnotučné) hořčice a asi 1/4 lžičky mletého koření chilli. Pak tam vložíme 2 plátky syrové cibule (cibuli rovněž krájíme podélně, tj. ve směru osy; je výhodné využít pouze střední část cibule, kterou drží pohromadě zbytek kořenového srdíčka).
3
Pak špekáček i s jeho obsahem stiskem uzavřeme a všechno dohromady zajistíme dvěma zahrocenými špejlemi, vpíchnutými do špekáčku "úhlopříčně" přes všechny vložené přísady. Přečnívající části špejlí kleštěmi odstraníme, aby nepřekážely při ukládání špekáčků do láhve. Takto naplněné a zajištěné špekáčky pak skládáme do láhve.
4
Pro orientaci: na 4 litrovou láhev od okurek potřebujeme asi 1,5 kg špekáčků, tj. asi 20 ks, které uložíme ve dvou vrstvách nad sebou.
5
Špekáčky ukládáme do láhve tak, aby jejich naříznutá a naplněná strana byla obrácená ke sklu. Skládání si značně usnadníme, položíme-li láhev na stůl (špekáčky se pohodlně pokládají a nepadají). Po naplnění láhve zaprášíme vložené špekáčky polévkovou lžící Vegety speciál (z Vitany) nebo 1 lžičkou soli a dále polévkovou lžící koření karí.
6
Potom vše zalijeme nálevem, složeným v poměru 1:1 z 8 % octa a vody. Dbáme o to, aby nálev v láhvi nedosahoval výše, než asi 5 cm pod hrdlo láhve (jinak se při sterilaci vytlačuje z láhve a zaneřádí nám sádlem zavařovací hrnec). Láhev pevně uzavřeme víčkem Omnia, na okamžik obrátíme dnem vzhůru a ihned nazpět (dosáhneme promísení octa s vodou i usazení uložených špekáčků u dna láhve).
7
Potom sterilujeme asi při 85 °C půl hodiny. Účelem sterilace není pouze snaha získat polokonzervu, kterou pak můžeme v chladničce ve zdraví uchovat až 1 měsíc, ale především je to zájem dosáhnout rychlé a dokonalé prostoupení špekáčků všemi vloženými chutěmi i vůněmi. Po vyjmutí láhve ze zavařovacího hrnce a jejím vychlazení ji vložíme do chladničky. Ke konzumaci je možno "tygříky" předložit již druhý den.
8
(Před podáváním odstraníme z povrchu nálevu usazenou vrstvu ztuhlého sádla, které se během sterilace uvolnilo ze špekáčků - dobře to jde např. vidličkou). Poměr octa s vodou je možno upravit podle své chutí právě tak, jako množství vloženého koření chilli. Tito tygři neplavci jsou výborným zpestřením tabule při posezení s přáteli při dobrých nápojích. Pokud je to nutné, lze je výborně uplatnit i druhý den při léčbě "třesení žaludku", lidově zvaném kocovina...
9
Tento recept je od našeho dobrého kamaráda, který nám ho daroval se slovy: "Z toho to pochopí i blbec, doufám, že nebude výjimka".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na láhvi

Kuře na láhvi

Langusta nebo můžou být i tygří krevety Morney

Langusta nebo můžou být i tygří…

Flambované tygří krevety

Flambované tygří krevety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • coze? vidlicky a noze | 22. 12. 2013 19:27

    fuj vegeta

  • JaraZ | 25. 5. 2013 18:10

    Tak ještě jsem to teda nikdy nevařil ani odnikoho neslyšel. Vzhledem k tomu že se vaří jenom klobásky, uzenina se max. ohřeje zůstanu u klasiky zaleváné nálevem bez vaření. Toto je tak pro hospody aby to bylo rychle, doma si raději 10 dní počkám ;-)

  • Blanka V. | 4. 5. 2007 14:19

    Recept vypadá složitě, ale já buřtíky nešpejlím jen drošku stisknu, aby nic nevypadlo a nevyteklo a skládám svisle do lahve a to tak, jak mi to vyjde. Ani nedodržuji, že by řez měl být u sklenice. Jo a rychlejší je koření přímo smíchat s hořticí a už jen mazat. Pak je za chvíli hotovo.

  • Blanka V. | 10. 4. 2007 11:34

    Paní Halušková, fakt výborní utopenci. Už jsem dělala 2x a vždy s úspěchem. Navíc ten tuk, který zavařováním pěkně vyplave na povrch a nejíme ho v uzenině - dobrý nápad.

  • Anonym | 11. 3. 2007 17:47

    Kdo nechce jíst špekáčky ať je nejí, nač ty diskuze, kdo je jí, ať si tygry udělá. Proč rozebírat čí manžel je chytrý a čí ne. Myslíte si, že v ostatních rádoby "lepších" potravinách nic nepatřičného nenajdete ? Co třeba z blízké minulosti namátkou v uzeném lososu taková listerie? Já občas nakládám a připojuji se, že z Globusu jsou buřtíky dobré.

  • Miroslava Severová | 6. 3. 2007 11:01

    Tak toho mýho mužskýho ostatní členové rodiny přehlasovali, víme o soukromém řeznictví, tam prý má moc dobré špekáčky a tak je přeci jen zkusím.Asi tak za 14 dní,tak napíšu jak to dopadlo a kdo si nejvíce pochutnával.

  • Anonym | 4. 3. 2007 02:27

    Váš muž bude zřejmě dost rozumný, paní Severová.

  • Anonym | 3. 3. 2007 00:13

    Já si zase myslím, že je dobře, že se takové věci do novin píšou. Takže nad těma novinářema bych se neošklíbala. Zato se špekáčkama na návštěvě bych měla velmi vážnej problém.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 15:15

    Paní Miroslavo,já jsem zase četla,že ve špekáčcích na rozdíl od párků není těch"sajrajtů" tak moc.Kupte si ale nějaké kvalitnější,třeba Globus má dobré.To bychom pomalu nemohli jíst nic.

  • Miroslava Severová | 2. 3. 2007 12:19

    Tak jsem si recept vytiskla, asi za 14 dní budeme mít sezení, že by se to mohlo hodit. A víte co mi na to řekl můj muž ? Povídá :"Viděla jsi tuhle v novinách, z čeho se skládá špekáček?, fuj nedělej to". A tak je vymalováno. Nevím proč to do těch novin píšou, takovéhle věci. Recept jsem si ale schovala, za nějaký čas třeba zapomene a pak je udělám.

  • Květoslava B. | 27. 2. 2007 15:53

    Tenhle recept mám z Receptáře a je fakt vynikající.

  • Jana Pátková | 27. 2. 2007 13:28

    Musím uznat, že recept vypadá velice a velice dobře, manžel to úplně zbožňuje - nakládání a pod., dnes nám domů dal 4 láhve utopenců, z receptů tady a teď mu předám nový recept a zase bude" vyšinovat", hlavně chlapům z dědiny, kteří to u nás chutnají. Díky a zdravím Jana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Večeře Pozdní večeře Syrové Zavařování Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Hořčice plnotučná Kari Nakládané okurky Ocet Špejle s hrotem Špekáček Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

63
Rybí vývar s knedlíčky
Rybí vývar s knedlíčky
39
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Krůtí filé
Krůtí filé
21
Ovocná bublanina jako od babičky
Ovocná bublanina jako od…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod stromeček, který potěší každého
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod…
AHA.cz Kateřina Ujfaluši: Rozchod v seriálu i v životě

Kateřina Ujfaluši: Rozchod v seriálu i v životě

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Reklama na štěstí: Princ William a Kate potěšili fanoušky vánoční fotografií

Reklama na štěstí: Princ William a Kate potěšili fanoušky vánoční fotografií

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Lela Vémola: První vyjádření ke krizi s Karlosem! Před Vánocemi nic řešit nebudu

Lela Vémola: První vyjádření ke krizi s Karlosem! Před Vánocemi nic řešit nebudu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí sex: Kdo si postelové hrátky opravdu neužívá?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí sex: Kdo si postelové hrátky opravdu neužívá?

  • Recepty.cz
  • Tygři v láhvi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact