• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce máslo převařené
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 0,25
      l mléko
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme 2 vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme. Vlijeme do mouky a zaděláme tuhé těsto. Případně přidáme ještě trochu mouky. Těsto dáme na vál a z kousků vypracujeme asi 20 cm dlouhé tyčky silné jako palec. Dáme na vymazané plechy, potřeme vajíčkem, posypeme solí a zprudka (200-220 °C) ihned upečeme do zlatova.
2
Tyčky jsou kypré, měkké a jsou výborné jak teplé tak studené s máslem ke kávě nebo čaji. Těsto nekyne ani po zadělání ani na plechu.
3
Recept pochází z kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

Bobánky k čaji či kávičce

Bobánky k čaji či kávičce

Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)

Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 28. 12. 2012 14:47

    Prosím o upřesnění - v ingrediencích je napsáno 1 vejce a v postupu je uvedeno - přidáme 2 cvejce. Co je tedy správně?

  • anasa | 5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • anasa | 5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • anasa | 5. 11. 2012 04:45

    Úžasné! část jsem posypala solí a grilovacím kořením a část cukrem a skořicí. jsou opravdu moc dobré a je to opravdu jednoduchá příprava.

  • coryzalia1 | 27. 11. 2011 11:43

    Jsou dobre dekuji :-)

  • lkadlecova | 8. 3. 2011 16:42

    Ahoj dneska jsem je upekla jsou výborné jen jsem místo soli kterou se sypají použila cukr i tak jsou výborné. Díky za výborný recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

1593
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
73
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
21
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
19
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
19
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Tyčinky se schwarzwaldskou šunkou
Tyčinky se schwarzwaldskou šunkou
Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky z ořechů
Tyčinky z ořechů
Tykvový kompot
Tykvový kompot
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
  • Recepty.cz
  • Tyčky k čaji M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact