• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový závin s višněmi

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový závin s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto 500 g
    • 500
      g tvaroh
    • 75
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • 25
      g tuk
    • 4
      ks vejce 3 do těsta, 1 na potření
    • 1
      ks višňový kompot nebo třešňový

Postup přípravy receptu

1
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou vyválíme na tenko. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a na ni klademe višně. Záviny stočíme a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Ještě horké záviny hustě posypeme práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikol | 14. 7. 2012 10:26

    Tak tím pádem jste z toho udělala úplně jiný recept

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 7. 2011 10:24

    Opraveno, díky.

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 7. 2011 10:07

    V postupu je psáno "přidáme posutpně za šlehání vejce", ale v ingrediencích je pouze vejce na potření...???????????????

  • Di | 23. 1. 2007 20:22

    Neměla jsem listové těsto, ale štrůdlové z piva. Místo višňového kompotu zmražené třešně a jahody. Na citronovou kůru jsem zapomněla. Inspiraci dodala Terezka. Višně jsou určitě supr, ale i tato obměněná stála za hřích.

  • Eva | 22. 6. 2006 11:55

    Výborné s kompotovaným angreštem - s čerstvým jsem nezkoušela.

  • Tereza Jarčušková | 15. 6. 2006 09:49

    Lidko, s čerešňami som robila tiež len raz, tiež sa mi to nezdalo výrazné. Višne sú výraznejšie, máte pravdu, je to rozdiel.

  • Lidka Kábrtová | 15. 6. 2006 08:56

    Terezko, zkusila jsem s čerstvými třešněmi, ale přijde mi to nevýrazné...nicméně nápad je dobrý, počkám, až mi zas někdo věnuje rybíz, to by mohlo být dobré.

  • Marie Svobodová | 13. 6. 2006 23:30

    Dělala jsem s višněmi - velmi dobrý

  • Helena Kučerová | 12. 6. 2006 11:06

    Vyzkoušela jsem s kompotovanými třešněmi, úspěch byl veliký. Výborné.

  • Jitka Palusková | 3. 6. 2006 09:36

    Mňaaam, to rozhodně vyzkouším :o) višně a tvaroh, přesně podle mojí chuti, děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Listové těsto Moučkový cukr Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

145
Dýňová tortila
Dýňová tortila
116
Máslové řízky
Máslové řízky
80
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
47
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact