• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový závin

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový závin
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • jablka
    • rozinky
    • ořechy
    • skořicový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.
2
Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Banánový závin s rebarborou

Banánový závin s rebarborou

Vánoční hruškový závin

Vánoční hruškový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata | 2. 2. 2014 13:46

    Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

  • zdena | 28. 9. 2012 16:22

    konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

  • recepty73
    recepty73 | 19. 11. 2010 17:32

    ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:11

    Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:01

    Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

  • Dagmar | 23. 8. 2006 11:14

    Dávám raději polohrubou mouku

  • Berča | 23. 8. 2006 10:28

    Mám prosím dotaz tvaroh se dává balený nebo vaničkový? A není to málo mouky? Jen se bojím, aby se dobře vyválel a nelepil.

  • Ivana | 23. 8. 2006 07:47

    Z tohoto těsta peču povidlové taštičky a po upečení obaluji ve skořicovém cukru.

  • Emka | 22. 8. 2006 21:35

    Do tohoto těsta dávám různé náplně, výborný je závin s tvarohem a jahodami nebo třešněmi - samozřejmě vypeckovanými

  • Lenka Zavřelová | 22. 8. 2006 20:23

    Budu muset vyzkoušet, závin jsem ještě z tohoto těsta nedělala. Jinak ho ale používám na taštičky s marmeládou a to nemá chybu. Také dávám heru, je levnější a při pečení se máslu určitě vyrovná.

  • Míla Kořínková | 22. 8. 2006 11:39

    Tohle těsto používám i na slané chroupání k vínu.Přidám trochu soli, vyválený plát pomocí válečku přenesu na vymazaný plech,rádýlkem pokrájím na požadované tvary, potřu vajíčkem a sypu sezamem, nebo mákem , kmínem, peču dozlatova. Těsto krásně naskočí a v místě nakrojení se samo oddělí, není potřeba se s tím piplat na vále a přenášet jednotlivé kousky k pečení na plech, jak jsem tady v některých receptech četla. Jinak těsto je výborné na všechny způsoby, jak jsem psala na předchozí stránce.

  • Zapletalka | 21. 8. 2006 22:16

    S letními jablky, skořicí a ořechy moc dobrý, lehký moučník

  • Maruš | 20. 8. 2006 16:50

    Toto je jedno z mých oblíbených těst a dost univerzální.Používám taky Heru.Peču i pro diabetika,takže je to senza recept.Někdy z těsta vykrajuji větší kolečka,dám jablka už se vším promíchané,přikryju druhým kolečkem a dobře po obvodu přimáčknu.

  • KV. | 5. 4. 2006 18:58

    MOC DOBRE, RYCHLE A JEDNODUCHE. MUJNEJOBLIBENEJSI RECEPT NA ZAVIN. DIKY MOC.

  • XY | 15. 2. 2006 11:43

    Toto těsto jsem naplnila tvarohovou náplní, do které jsem přidala na kostičky nakrájené hrušky z kompotu (který mám doma a samostatně ho moc nejíme), přidala jsem trochu skořice a lžíci kandované jemně nasekané pomerančové kůry a lžíci rozinek a závin byl snědený během odpoledne. Budu tak zpracovávat, ty hruškové kompoty, které jsem dostala od maminky.

  • Anonym | 8. 11. 2005 11:48

    Moc dobré a rychlé

  • Jana z VM | 28. 6. 2005 06:45

    Díky,Fleur, dělala jsme už záviny s ledačíms, ale třešně jsem nezkoušela. Za chvíli nám dozrají a starší syn Tomáš by jedl buchty jenom s třešněmi, ale kdo to má vypeckovávat?! Děvče doma nemáme, máme samé chlapi, kteří budou raději rubat v lese, než vypeckovávat třešně. Ale to já jen tak, já to ráda udělám... :o))

  • Fleur | 27. 6. 2005 21:32

    Pro Janu z VM - rozválené těsto posypu kokosem nebo otřechy,trošku pokapu máslem, pokladu třešněmi, přidám rozinky, skořici a zabalím, už jsem také zkoušela pod třešně potřít tvarohovou náplní a to třešně, bylo také fajn.

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:05

    Fleur, dáváte do toho závinu jenom vypeckované třešně, nebo to ještě něčím vylepšujete (kromě cukru a trochy másla)?

  • Gertruda Šimová | 26. 6. 2005 09:43

    Toto těsto používám na šátečky s marmeládou a upečené ještě horké obaluji v cokru s vanilkou.

  • Fleur | 25. 6. 2005 20:14

    S třešněmi, samozřejmě vypeckovanými, pochoutka!

  • Jana Povolná | 24. 6. 2005 23:19

    Znám,znám - SUPER recept,dělala jsem včera pro děti na školkovou besídku z dvojnásobné dávky.Z půlky jsem udělala slané tyčky - některé posypané sýrem,další mákem nebo kmínem a z druhé půlky jsem dělala šátečky s marmeládou (samozřejmě mi u některých marmeláda vytekla,příště přidám ty piškotky-díky p.Mílo),ale i tak obojí mělo úspěch.Používám také heru a těsto je nádherně vláčné a dobře se s ním pracuje.

  • Zuzka | 24. 6. 2005 16:27

    Alino, prosím, co to je tvarohová náplň ? To asi nebude jen samotný tvaroh? Vypadá to úžasně.

  • Andrea Pastirčáková | 10. 6. 2005 19:54

    Tento recept používám už dlouho, jen také místo másla používám heru. Je z toho výborný závin, ale také různě plněné šátečky apod. Vřele doporučuji.

  • Alis | 8. 6. 2005 22:00

    Alino, to musela být bomba, zítra jdu pro jahody.

  • Simi | 8. 6. 2005 12:28

    Já tenhle recept používám také moc ráda. Místo másla dávám 100% tuk a tvořítkem vykrajuji malé čtverečky, které plním džemem, nebo nastrouhanými ořechy s jablkovými povidly a rumem. Ze čtverečků se balí šátečky a říkáme jim křupinky.

  • Alina | 7. 6. 2005 22:10

    Naplnila jsem jahodami, placky jsem po vyválení posypala drcenými piškoty, potřela tvarohovou náplní, pokladla čerstvými jahodami a zabalila. Bylo to vynikající.

  • Míla Kořínková | 4. 2. 2005 19:30

    Toto tzv.třetinové těsto používám buď na záviny, nebo jablečné řezy ( postup stejný jako u závinu, místo strouhanky dávám mletý kokos a po mašlovaný povrch sypu mandlovými lupínky), a taky jsou výborné taštičky plněné tvarohem, marmeládou - např. z černého rybízu - ňam ! Do marmelády je dobré přidat trochu drcených piškotů, aby nevytékala, jo a místo másla používám Heru - na výsledku to není poznat a ušetřím.

  • Jana H. | 3. 2. 2005 18:53

    Tento závin znám ještě přidáním prášku do pečiva. Dělám z něho tři záviny na plech. Je moc dobrý, dělám ho často.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Máslo Měkký tvaroh Ořechy Rozinky Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Prdelky

Prdelky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

48
Švestková povidla
Švestková povidla
39
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Tvarohový řez
Tvarohový řez
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový tunel plněný ovocem
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník
Tvarožník
Tvarožník II.
Tvarožník II.
  • Recepty.cz
  • Tvarohový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact