• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový tunel plněný ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový tunel plněný ovocem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový tunel plněný ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hořká čokoláda
    • pečící papír
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks kiwi nebo banán či jiné ovoce
    • alobal
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený mastným papírem a ve vyhřáté troubě upečeme (asi 180 °C, 10 min.).
2
Po upečení plát přeložíme na desku a po vychladnutí odstraníme papír. Z plátu po délce odkrojíme pás se šířkou formy na srnčí hřbet. Zbylou, větší částí plátu formu vyložíme a části převyšující boky formy odřízneme. Vyloženu formu naplníme polovinou náplně.
3
Kiwi oloupeme, překrojíme na polovinu, naskládáme na náplň a přikryjeme zbylou naplní. Na ni položíme odřezaný pás plátu, zakryjeme alobalem, zatížíme deskou a moučnik dáme ztuhnout do chladničky. Tunel vyklopíme na desku, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Můžeme posypat kokosem.
4
Náplň: utřeme máslo s práškovým cukrem a přidáme tvaroh.
5
Poleva: necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný tunel

Ovocný tunel

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MARIE | 24. 9. 2012 19:20

    Tunel je vynikající,dala jsem 400g tvarohu,120g másla a jen 70g cukru a je to sladké až dost.Peču na 180°C tak 7-8 minut.Plát nechám vychladnout na desce,vůbec se netrhá a je krásně ohebný.Určitě vyzkoušejte!!!Sklidila jsem velký úspěch. :-[

  • Ivana Šlapáková | 22. 5. 2010 09:06

    Peču pravidelně , je to jemnější Střecha a BB sušenek v jiném provedení. U obou do tvarohu dávám méně másla /mám domácí tvaroh/ a plesknu tam trochu zakysané smetany a aby to nebylo zas tak moc zdravé, nasypu trošku Tangu - citron, pomeranč nebo broskev. Jinak ověřená 1.

  • tereza | 8. 4. 2007 10:20

    vyborny tunel!!!dvaam do nej kiwi,banan i jahody a kren delam z pul masla a 1 a pul vanicky tvarohu! vyborne!!

  • Di | 8. 1. 2007 18:49

    Bebo, našla jsem Váš příspěvek až teď. Normální klasika 37 x 27 a forma na srnčí hřbet (ne na hranatý chlebíček).

  • beba | 29. 11. 2006 11:44

    Môžete prosím uviesť veľkosť plechu, na akom treba piecť? Ďakujem

  • Di | 27. 11. 2006 18:38

    Vůbec ne, při tomto množství mouky a cukru je naprosto "ohebný" i po vychladnutí. Je to těsto vhodné třeba na rolády.

  • Simona Štanclová | 27. 11. 2006 14:54

    Ráda bych věděla, zda plát krájíte až po vychladnutí. Nezlomí se, když zbytkem plátu vyložím formu na srnčí hřbet?

  • Di | 26. 11. 2006 15:11

    Právě jsme sklidila nadšenou pochvalu syna Ondry, který dostal tento dortík ke svátku, a jeho dívky. Byla jsem překvapená, jak snadné bylo tento efektně vypadající moučník vyrobit (umím prý sice dobře vařit, ale nejsem až zas tak šikovná na ruce). Tunel vypadal naprosto jako na obrázku.Másla jsem určitě dala méně, ale také trochu zbylé dortové náplně z minulého týdne s pudinkem uvařeným z kompotové šťávy. Určitě budu opakovat. Už teď přemýšlím na různých variantách náplně (třeba s želatinou).

  • Mirka.G. | 3. 10. 2005 21:09

    Bolo to veľmi pekné, samozrejme, aj chutné. Guľôčky boli ružovkasté, aj keď som vybrala také červené granátové jablko, dovnútra nevidíme. Teda ked natrafím na také nádherné rubínovo červené, bude to ešte krajšie..:-)

  • Lucia Porošinová | 2. 10. 2005 12:33

    Aj ja som po upeceni dospela k podobnemu rozhodnutiu, nabuduce menej masla a viacej tvarohu. S tym granatovym jablkom to mohlo byt super :-).

  • Mirka. G. | 2. 10. 2005 09:27

    Urobila som ho, bol velmi dobrý, len nám dlho nevydržal. Trošku som ho zmenila, dala som len 125g masla a 300 g tvarohu, plát som potrela jahodovým lekvárom a do tvarohu som zamiešala granátové jablko. Bol aj velmi pekný. Rýchlo je hotový, ale je aj rýchlo preč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Čokoláda na vaření Hořká čokoláda Kakao Kiwi Máslo Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Thajské kari

Thajské kari

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Veganský perník

Veganský perník

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

255
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
23
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
23
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Tvarohový nákyp s jablky II.
Tvarohový nákyp s jablky II.
Tvarohový řez
Tvarohový řez
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový švestkový koláč
Tvarohový závin
Tvarohový závin
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
Tvarožník
Tvarožník
  • Recepty.cz
  • Tvarohový tunel plněný ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact