• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový štrůdl s medovým přelivem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      balení listové těsto kupuji již rozválené
  • Náplň
    • 1
      kostka tučný tvaroh
    • 2
      lžíce vlašské ořechy nasekané
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce škrob vrchovatá, (Maizena) nebo 1/2 pudinkového prášku (vanilkový, smetanový, nebo mandlový)
    • pomerančová kůra nastrouhaná
    • mléko trochu, na naředění
    • cukr dle chuti
  • Medový přeliv
    • 5
      lžíce med rozředíme rumem, tak, aby se štrůdl dal polít (množství přizpůsobíme hustotě medu)

Postup přípravy receptu

1
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru, příp. naředíme mlékem na požadovanou hustotu. Náplní potřeme listové těsto, zavineme a pečeme (el. trouba 220°C). Zatímco se peče, připravíme si medový přeliv. Ještě teplý štrůdl nakrájíme a polijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový pudink s medovým mangem

Vanilkový pudink s medovým mangem

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

Fazolky s pikantním mandarinkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anicka | 12. 1. 2014 14:39

    Vyborny napad s tim medovym prelivem :-)

  • Olinka | 20. 7. 2012 10:11

    Štrúdl byl výborný, jen jsem přidala rozinky, protože je v tvarohových buchtách máme rádi. Doporučuji nakrájet a polévat přelivem až při servírování na talířky.

  • Roman Raba | 15. 8. 2009 16:42

    S tím medovým přelivem je to úžasné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Listové těsto Med Mléko Pomerančová kůra Škrob Tučný tvaroh Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
12
Domácí kysané zelí
Domácí kysané zelí
12
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact