• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový štrůdl s medovým přelivem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      balení listové těsto kupuji již rozválené
  • Náplň
    • 1
      kostka tučný tvaroh
    • 2
      lžíce vlašské ořechy nasekané
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce škrob vrchovatá, (Maizena) nebo 1/2 pudinkového prášku (vanilkový, smetanový, nebo mandlový)
    • pomerančová kůra nastrouhaná
    • mléko trochu, na naředění
    • cukr dle chuti
  • Medový přeliv
    • 5
      lžíce med rozředíme rumem, tak, aby se štrůdl dal polít (množství přizpůsobíme hustotě medu)

Postup přípravy receptu

1
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru, příp. naředíme mlékem na požadovanou hustotu. Náplní potřeme listové těsto, zavineme a pečeme (el. trouba 220°C). Zatímco se peče, připravíme si medový přeliv. Ještě teplý štrůdl nakrájíme a polijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový pudink s medovým mangem

Vanilkový pudink s medovým mangem

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

Fazolky s pikantním mandarinkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anicka | 12. 1. 2014 14:39

    Vyborny napad s tim medovym prelivem :-)

  • Olinka | 20. 7. 2012 10:11

    Štrúdl byl výborný, jen jsem přidala rozinky, protože je v tvarohových buchtách máme rádi. Doporučuji nakrájet a polévat přelivem až při servírování na talířky.

  • Roman Raba | 15. 8. 2009 16:42

    S tím medovým přelivem je to úžasné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Listové těsto Med Mléko Pomerančová kůra Škrob Tučný tvaroh Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

162
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
145
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
101
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
62
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
56
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact