• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžíce mléko
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 300
      g cukr
    • rozinky
    • citronová kůra
    • 3
      ks měkký tvaroh
    • 3
      ks sníh z bílku (ze tří vajec)

Postup přípravy receptu

1
Náplň rozmícháme a přidáme sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme plech, těsto rozdělíme na 2 poloviny. Jednu půlku nastrouháme rovnoměrně na plech (na hrubém struhadle), nalejeme tvarohovou náplň a nastrouháme druhou půlku těsta. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě.Pěkně vypadá a je moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moučník s broskvemi a pudinkem

Moučník s broskvemi a pudinkem

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 11. 1. 2012 12:17

    Opraveno, díky :)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 12:03

    ...dávám tři a sníh ze tří bílků ;-) , v některém z mnoha receptů budou možná i jen dva ;-) a rozinky nedávám, ale do receptu asi patří ;-) ...

  • Vlasta Novák | 11. 1. 2012 11:40

    Trochu jsem upravil, asi poprosím o radu, když ho znáte :) Kolik toho tvarohu?

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 11:16

    ...jedná se o strouhaný koláč, který je tu ve více verzích a asi by chtělo recept nějak upravit... náplň je tu 2x a to mléko :-\ , kdybych ho neznal, moc bych se v tom nevyznal ;-) ...

  • marie rusnokova | 2. 6. 2010 08:10

    Skvělý moučník!!! Musím se přiznat,že jsem nečekala 3hodiny,aby si těsto odpočinulo,ale jen půl hodiny,trošku se to strouhalo hůř,ale výsledek po upečení byl mňamózní.

  • Jajuska | 22. 8. 2005 14:00

    Je to opravdu velmi dobrý moučník,všem moc chutnal.Hodnotím za 1.

  • Petula | 20. 5. 2005 12:59

    Super, delala jsem na svoje narozeniny a kamaradky si odnasely recept a chlapi chvalili. No a muj drahy ktery neni na sladky se olizoval az za usima. Cukru jsem davala taky min.

  • Jana z VM | 28. 2. 2005 07:12

    Konečně jsem tento výborný moučník zkusila. Souhlasím s Lenkou, že stačí toho cukru méně, byl vynikající. Ještě mám s sebou kousek v práci:))Udělala jsem malou změnu - místo 2 dcl mléka jsem dala 2 dcl šlehačky.

  • Lenka | 9. 2. 2005 17:41

    Ten moučník je opravdu fantastický a úplně stačí do náplně jen 25 dkg cukru. U nás se po něm jen zaprášilo. Mňam!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Mléko Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Fofr koláč

Fofr koláč

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Masové závitky

Masové závitky

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
25
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
25
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

  • Recepty.cz
  • Tvarohový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact