• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový krémovník

autor: kovářka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový krémovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva zpracujeme a dáme na 30 minut do lednice
    • 500
      g měkký tvaroh
  • Náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový pudink
  • Sníh:
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Plech s vysokým okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a přeneseme na plech. Okraje rukou upravíme tak, aby byly 2 cm vysoké.
2
Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou. Hmota je velmi řídká - tak to má být. Nalejeme na těsto a pečeme 40-45 minut při teplotě 180 °C.
3
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky na něm uděláme vlnovky a znovu pečeme asi 10 minut na 160 °C. Upečený a vychladlý moučník zdobíme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem s čekankovým…

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verča | 30. 3. 2008 11:18

    Malý zlepšovák - do náplně jsem přidala ještě rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr a je to fantastické :)

  • spejsek | 30. 5. 2007 21:42

    stejný recept je tu pod názvem "Tvarohové řezy IV". Ty tři žloutky přijdou do náplně.

  • Anonym | 25. 5. 2007 16:21

    ja mám podobný recept kde tie zvyšné žltky idú do tvarohovej náplne

  • ELA | 25. 5. 2007 11:18

    takový malý návrh - co takhle žloutky přidat do těsta místo toho "jednoho celého vejce"? bude mít krásnou barvu....jinak tedy slintám, upřímmně řečeno...paní Kovářová, to vypadá skvostně...

  • Di | 25. 5. 2007 11:02

    Většinou se stává, že zbývají bílky, například po pečení vánočního cukroví. Bílky se dají dobře uchovat třeba i delší dobu, tak je potom můžete využít ne tento koláč. Já dělám podobný moučník, ale z listového těsta (je to pak dost rychlé). Podle mého receptu ser žloutky využívají do tvarohové hmoty. Na 4 žloutky se dává 750 g tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 1 dl oleje a 1/2 l mléka. Do 4 bílků pak přijde 6 lžic cikru a 1 vynilkový cukr. Pokud mám ale zbylé bílky, přidám je do sněhu. Čím bohatější je sněhová čepice, tím lepší.

  • Alena Kovářová | 25. 5. 2007 10:48

    Bohužel budete muset použít zbývající žloutky třeba na omeletu :-)

  • Anonym | 25. 5. 2007 10:43

    Nejlépe když vezmete 3 vejce,oodělíte žloutky od bílků.Bílky použijete na krémovník,žloutky uložíte do ledničky a časem je použijete na něco jiného.Nebo pokud máte pejska nebo kočičku,žloutky jim dejte,je to dobré na srst.

  • Iva Štádlerová | 25. 5. 2007 10:35

    A kde vezmu ty 3 bílky navíc oproti žloutkům?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

132
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
111
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
56
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Něrgešová bojující s rakovinou mozku: První slova a fotka!

Něrgešová bojující s rakovinou mozku: První slova a fotka!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový krémovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact