• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový bochánek

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo nastrouhat
    • 1
      kostka měkký tvaroh modrý nebo červený
    • 7
      lžíce mléko
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 50
      g rozinky namočené v rumu
    • 50
      g mandle na posypání, případně i do těsta

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Uděláme dva bochánky, které přendáme na plech, vyložený pečícím papírem nebo alobalem potřeným tukem. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme mandlemi a uprostřed uděláme ostrým nožem křížek.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
3
Je to výborný moučník, který je stále vláčný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Bochánek - třený

Bochánek - třený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 21. 9. 2006 12:33

    Ivo, tento nebo podobný recept je tady na těchto stránkách možná i vícekrát, ale to přece nevadí, ne? Není možné projít těch skoro 10 tisíc výborných receptů a zjišťovat, jestli se člověk neopakuje. A jestli je možné, že by se recepty dostaly skoro přes celou republiku ? Proč ne,vždyť právě recepty se šíří rychlostí blesku nejenom po republice ..... Hlavně posílejte další a další ....

  • Iva Ticháčková | 15. 9. 2006 12:48

    Tak a teď jsem to odklepla bez napsání jména, takže se to objeví jako "anonym". Omlouvám se.

  • Anonym | 15. 9. 2006 12:44

    Jsem na těchto stránkách krátce a po napsání receptu jsem zjistila, že v databázi je stejný , ale pod názvem "Velikonoční tvarohový mazanec" - autorka Jana z VM. Tímto se Vám omlouvám, ale já znám tento recept již velice dlouho. Je možné, že by se dostal od Vás až k nám, do Náchoda a to jinou cestou? Je vskutku výborný, takže paní Jano z VM vřelý dík. Ještě u jednoho receptu jsem zjistila stejné ingredience a postup - Vy ho máte pod názvem Tvarohový koláč báby Havelkové a já ho znám jako Tvarohové řezy - rovněž skvělé.Hezkou sobotu a neděli - Iva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Mandle Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
47
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
39
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
35
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
30
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Tvarohový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact