• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohový beránek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 67
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Tvarohový beránek
Tvarohový beránek
Tvarohový beránek
Tvarohový beránek
Tvarohový beránek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 200
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • rozinky Dle chuti
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 12
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

2
Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 150°C dorůžova.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku

3
Beránka posypeme cukrem.

RADA: Sladké recepty z tvarohu, kterým propadnete

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evík | 20. 4. 2017 20:23

    beránek vynikající..krásně se vyklopil a těsto moc chutné :-)

  • Evík | 20. 4. 2017 20:23

    beránek vynikající..krásně se vyklopil a těsto moc chutné :-)

  • kristyna.sks | 25. 4. 2014 19:57

    Výborný, moc se povedl :-)

  • Míša | 19. 4. 2014 19:20

    Já pekla beránka a nikdy se mi nepovedl v kameninové formě. :'( V plechové jsem už udělala 3 a všichni jsou povedení. :-P

  • Stáňa | 19. 4. 2014 11:07

    Zrovna jsem ho strčila do trouby, takže čekám :-)

  • Dita | 18. 4. 2014 22:45

    ;-) Dobrý večer, právě jsem zadělala na beránka. Dala jsem půl prášku do pečiva jelikož celý je na pul kila mouky. místo rozinek kousky čokolády a trošinku rumu na vůni a místo moučkového cukru třtinový. tak snad se povede peču na 160 stupnu a budu kontrolovat O:-) .(silikonová forma).

  • Alexandra | 17. 4. 2014 17:18

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik je toho těsta? Mám velkého kemeninového beránka a bojím se, že mi to na něj nevyjde =-O Díky za odpověd :-)

  • Mimi | 9. 4. 2013 14:38

    To nic kameninová forma potřebuje delší dobu na nahřátí, takže se to peče dýl a lépe teplota kolem 170 stupňů.

  • Mimi | 9. 4. 2013 14:37

    12g - 1 ks prášku do pečiva

  • Mimi | 9. 4. 2013 14:37

    12g - 1 ks prášku do pečiva

  • Lenka | 30. 3. 2013 17:43

    tak už ho peču hodinu v kameninový formě a vypadá to,že ho asi koupim :-/ navrchu už je růžový, ale uvnitř to neni dopečené. Peču ho prvně v životě, prvně s kameninovou formou, asi dělam něco špatně :'(

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 30. 3. 2013 07:48

    tak budu doufat,že se podaří...letos poprvé s jinou formou (vypadá jak teflon),místo kameniny(nepovedl se mi snad nikdy)...a poprvé s jinou příchutí :-) díky za tip ;-) a pak hodím další info ...

  • Nadina | 29. 3. 2013 20:37

    Beránek je moc pěkný a věřím,že i chutný.Dnes jsem pekla mazance a zítra jdu na beránka...tvarohový jsem ještě nepekla tak se snad zadaří!

  • marčána | 28. 3. 2013 18:07

    utřela je utřela, vyšlehat to asi nepujde :-D

  • marčána | 28. 3. 2013 18:07

    utřela je utřela, vyšlehat to asi nepujde :-D

  • marčána | 28. 3. 2013 18:05

    taky bych řekla půl :-D

  • Lenka | 28. 3. 2013 14:16

    tak jeden nebo půl? =-O

  • Jarka | 23. 3. 2013 20:53

    Já myslím že je to asi půl prášku do pečiva. ;-)

  • MarSofie | 23. 3. 2013 16:34

    Doufám, že 12 balíčků prášku do pečiva znamená jeden :-D

  • aneta | 17. 3. 2013 18:57

    utřela je vyslehat?

  • Stálý měsíční plat | 1. 4. 2012 13:02

    Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic,krome vaseho casu... Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.

  • Ota | 14. 8. 2011 11:41

    nevim jak vi ale já se stoho posral :-$

  • 89paja | 8. 5. 2011 22:15

    špatně jsem uvedla mléčnou polevu, opravuji přesný název je citronová poleva odkaz zde http://www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-poleva/ v kombinaci s tímto tvarohovým těstem byl beránek opravdu skvělý :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 4. 5. 2011 09:10

    Tak ten je naprosto kouzelný, můžu se zeptat, jakou polevu jste použila?

  • 89paja | 3. 5. 2011 18:18

    Dovolila jsem si přidat fotku, beránka jsem zkoušela dle uvedeného receptu, zdoben je mléčnou polevou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Beránek Velikonoce
Pokrmy Sladké Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce

Tvarohový beránek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Pleskačky

Pleskačky

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Pečené donuty

Pečené donuty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Tvarohový beránek

Poslední sledované recepty

39
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
34
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
30
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
26
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou
Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…
Tvarohovo-višňový závin
Tvarohovo-višňový závin
Tvarohovojablečná bábovka
Tvarohovojablečná bábovka
Tvarohový biskupský chlebíček
Tvarohový biskupský chlebíček
Tvarohový dezert s čokoládou
Tvarohový dezert s čokoládou
Tvarohový dort s banány
Tvarohový dort s banány
  • Recepty.cz
  • Tvarohový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact