• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • zavařenina
    • moučkový cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g tuk

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme na vále, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme zavařeninou, uděláme šáteček, potřeme vajíčkem a upečeme. Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutyč | 22. 12. 2012 11:00

    Chce to víc mouky jináč se těsto hrozně lepí a ze čtverečků se to dělalo blbě,ty kolečka jsou lepší.Hezký moc nejsou marmeláda dost tekla ale docela dobrý.

  • Olga . | 13. 11. 2008 17:27

    Tak, tak.Už pouze maličkost: pro větší pevnost spojení obou těst je lepší použít "tupé" vykrajováko-sklenku,hrnek,plastovou formičku...A co jsem udělal s prořezy? Slané tyčky dělám výhradně z tohoto těsta, tak jsem si udělal radost. Tentokrát jsem sypal lněným semínkem. Když se podaří trefit každou tyčku jedním semínkem, určitě si vzpomenete na Pretty Woman, protože když pak v puse naháníte ta semínka jazykem mezi řezáky abyste si křupli, zjistíte, že jsou to svině kluzký :-)))

  • Marie L. | 13. 11. 2008 14:47

    Aby Vám nezbývalo těsto, na rozválený plát se formičkou jen naznačí kolečka vedle sebe, doprostřed každého se umístí nádivka, přikryje se vykrojeným kolečkem nebo klidně celým plátem a formičkou dovykrojí celý koláček. Takhle jsme doma dělali koblihy. Ze zbytků se vázaly uzly.

  • Tereza J. | 12. 11. 2008 18:03

    Gabika neostalo mu cesto s náplňou, pretože na cesto dával hromádky. Prikryl druhým a kolieska sa vykrajujú tak, aby tá hromádka bola vnútri kolieska.

  • Gábina H | 12. 11. 2008 14:58

    To já vím, e normálně se těsto dál vyválí a vykrájí. Jen mi to nebylo jasné v Oldově variantě, kdy dal náplň na rozválené těsto, které pokryl druhou vrstvou těsta a pak z toho vykrajoval ta kolečka. Musely mu přece zbýt kousky těsta s náplní.

  • Tereza J. | 12. 11. 2008 13:00

    Gabika, tie vykrojené zbytky cesta môžete zase spojiť, vyvaľkať a vykrajovať ďalej :)))

  • Gábina H | 12. 11. 2008 09:16

    Oldo a co jste dělal s tím zbytklem těsta po vykrájení koláčků?

  • Olga . | 11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Olga . | 11. 11. 2008 22:47

    Ano, toto těsto je fantastické! Já mu říkám 1:1:1 a také do něj nedávám vejce. Dnes jsem testoval různé náplně; místo tašek jsem na plát pokladl cik-cak hromádky náplní, překryl druhým plátem a skenicí vypíchal koláčky.Těsta jsem zapomněl potřít ve spoji vejcem, ale náplně kupodivu nevytekly.Proč píši o takové banalitě? Překvapilo mě, že koláčky o průměru 50mm vyběhly na 35mm a vypadaly jako malé koblihy, teplota byla z počátku 200°C, pak 175°C, pekl jsem z jedné dávky ve 12oo a teď (23oo) jsem si posledních 6ks schoval na kredenc k ranní kávě, no bodejť bych nehmotnil decitunu :-((

  • Jiřina Dostálová | 24. 10. 2005 10:46

    Je to na jedničku. Zkusila jsem to bez vajec a jenom pocukrovala - skvělé. Dovnitř jsem místo marmelády dala jednu kompotovanou meruňku a šátečky jsem přimáčkla rozinkou. Nemá to chybu. Jo a potírat vajíčkem se to skutečně nemusí. po upečení je to zlaté i bez toho

  • Jana Kozlová | 5. 6. 2005 13:32

    taky děláme bez vajíček a je to vynikjaci jednu dobu jsme je dělali skoro pořád. Ale zase znova udělám je to fakt dobrutka

  • Libuše Romančíková | 10. 5. 2005 17:51

    Tento recept znám,ale nedávám vajíčka.Nejsou porřeba.Těsto se velice dobře zpracovává a nepotírám ani vajíčkem.Po upečení se mohou obalovat v cukru.Já je jen pocukruji a jsou vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Tvaroh Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

74
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
69
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
57
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky II.
Tvarohové smaženky jako dezert
Tvarohové smaženky jako dezert
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Tvarohové taštičky s povidly a mákem
  • Recepty.cz
  • Tvarohové šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact