• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na noky
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      g měkký tvaroh libovolný obsah tuku
    • 4
      lžíce hrubá mouka nedá se přesně říci, podle hustoty tvarohu
  • Na omáčku
    • 2
      česnek 1-2
    • 0,25
      masox
    • 150
      g sýr niva
    • mléko
    • 250
      g špenát mražený - sekaný
    • 300
      ml šlehačka nebo 250 ml + 50 ml mléka
    • 0,50
      lžička oregáno oregano - nebo bazalka

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a smícháme s ostatními přísadami, mouku přidáváme opatrně po lžících za pilného hnětení, správně husté těsto lze tvarovat prsty a drží tvar. Trpělivější mohou tvarovat malé knedlíčky o průměru cca 2-3 cm, my línější vyválíme válečky o tloušťce 2 cm a krájíme je po cca 1 cm nožem, poté vložíme do osolené vroucí vody o objemu min. 2 l a vaříme za občasného míchnutí cca 8 minut. Hotové nočky plavou.
2
Na rozmrazený špenát nadrobíme masox a mícháme na středním ohni do vyvaření přebytečné vody, pak zalijeme šlehačkou, do které jsme předtím nastrouhali Nivu. Přidáme česnek a povaříme do rozpuštění Nivy. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem, po ukončení varu dáme oregáno (čerstvé či sušené).
3
Omáčku nalijeme na nočky a můžeme podávat, masomilní mohou do omáčky přidat osolená, opepřená a osmahnutá kuřecí prsa nakrájená na kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou

Jemné tvarohové nočky s ovocnou…

Pangasius na listovém špenátu se smetanou

Pangasius na listovém špenátu se…

Vinná klobása ve špenátu

Vinná klobása ve špenátu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 7. 2. 2012 15:42

    Noky i omáčka byly výborné, moc děkuji za recept, přítel byl nadšený :-)

  • alenek | 8. 7. 2008 16:38

    Děkuji za nápad. Jdu zkoušet a zítra napíšu, jak jídlo dopadlo a hlavně zda chutnalo přítelovi, mlsnému jazýčkovi.Nemůže mít hold každý den maso.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrubá mouka Masox Měkký tvaroh Mléko Olivový olej Oregáno Šlehačka Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

70
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Tvarohové nočky s omáčkou ze špenátu a nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact