• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm a tvořítkem vykrajujeme tvary hvězdičky nejsou podmínkou. U polovinny vykrojíme vykrojme ve středu menší tvar. Opatrně přeneseme na plech a pečeme cca při 160 °C dorůžova. Zchladlé slepujeme marmeládou. Při použití dia marmelády vhodné pro diabetiky.
2
Cukroví je vláčné ihned měkké, ale hlídat pečení, chová se téměř jak listové - nabyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Medovníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

Perníkové hvězdičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:48

    Těsto je super, při pečení se krásně nafoukne, ale jen nahoru, takže krásně drží tvar. Mamince teď před vánoci našli cukrovku, tak musíme vyzkoušet podobné recepty. Děkuji za něj.

  • zdeňka | 2. 12. 2010 17:15

    Děkuji,tak to si myslím,že to bude dost Dia.Manžel má rád sladké a to se nebudu bát mu dát 2-3 kousky. Díky

  • Radka Hudská | 28. 11. 2007 16:47

    Těsto skládám úplně stejně jako vy, ale pouze v případě, když peču závin nebo slané baštýřovy oči. Ono je totiž pak ještě trochu jiné, když se skládá.

  • Di | 23. 11. 2007 12:07

    Vidíte, Máří, žloutek jsem úplně přehlédla, jak jsem odpovídala lenak, také ho nedávám. Rovněž těsto několikrát rozválím a složím, mezitím dávám do lednice. Suroviny se ještě lépe spojí. Těsto se hodí také na závin, ať jiř stočený nebo jenom dvě placky s nápní. Tvaroh těsto "vylehčí": "rozmělní" množství sacharidů z mouky a změnší množství tuku.

  • Máří | 23. 11. 2007 11:30

    To je úplně univerzální těsto na slané tyčky nebo na plněné taštičky. Dělám ho z hery, ale bez žloutku. Při zpracování těsto rozválejte a složte jako listové - bude pěkně lístkovat.

  • lenak | 23. 11. 2007 09:30

    Dík za doplnění odvahy, včerá jsem zadělala. Dala jsem kostku tvarohu a automaticky heru misto másla. Pak jsem propadla beznaději, přišlo mi totiš, že to nestuhne ani do dneška. Dnes až dorazím domů tak se na to chystám.

  • Di | 23. 11. 2007 06:10

    S těstem se pracuje velmi dobře, zvláště když ho necháte déle odpočinout v lednici. Doporučuji nedávat jemný tvaroh z vaničky,ale kostku zabalenou ve staniolu. Dávám polohrubou mouku mouku a Heru, ale hladká půjde možná lépe dohromady s máslem. Maximálně trošinku mouky při zpravání ma vále přidáte. Pečivo z tvarohového těsta je spíše n rychlou spotřebu.

  • lenak | 22. 11. 2007 19:54

    Jakpak se asi pracuje s těstem? Té mouky se mi zdá proklatě málo, aby to bylo dost ztuhlé. Ráda bych to zkusila, ale než to vyválím nerozehřeje se to natolik, aby to šlo vykrajovat a pak přenášet na plech? Můžu použít heru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky DIA Cukroví Pečení Chlazení Dietní Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Marmeláda Máslo Měkký tvaroh Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Muffinky

Muffinky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

381
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
376
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
89
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
48
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
44
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové celeráky
Tvarohové celeráky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové karbanátky II.
Tvarohové knedle
Tvarohové knedle
  • Recepty.cz
  • Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact