• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová vánočka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 133
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 150
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce 2 vejce do těsta a 1 vejce na potření
    • 0,50
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 70
      g rozinky
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 70
      g mandle nebo ořechy
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.

RADA: Tipy na sladké recepty z tvarohu

2
Zapleteme vánočku (4,3,2) potřeme vajíčkem posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
3
Nezapomeneme přichytit špejlemi a necháme před pečením 15 minut nakynout.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vánočka se šafránem

Vánočka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Istoma | 14. 12. 2018 10:23

    Vás recept vypadá úžasné, ale chybí mi na kolik stupňů to pecete :) je to škoda pak ztrácí hodnocení ten úžasný recept ♥️

  • recepty73
    recepty73 | 30. 10. 2018 11:35

    Panda Velká: ...mám téměř stejný recept na bochánky a dávám také máslo rozehřáté :) ...záleží na másle, mouce i velikosti vajec ...pokud podsypete moukou o něco víc, nic nezkazíte :)

  • Panda Velká | 29. 10. 2018 19:20

    To máslo má být rozpuštěné nebo jen změklé? Rozpustila jsem ho, ale teď mám to těsto dost řídké, tak nevím, jestli to byla chyba nebo jsem zpackala něco jiného :O

  • Vanda1515 | 25. 1. 2018 22:21

    Vynikající :)

  • Lidule77 | 8. 5. 2017 10:19

    Děkuji za recept, dělala jsem s droždím (kvásek) a vánočka je moc dobrá, vláčná a vůbec ne suchá, což nemám ráda. :-)

  • Hana | 28. 12. 2016 16:27

    Není zde droždí, proč má tedy těsto kynout. S "prdopečem" se má naopak pracovat rychle bez stání......

  • Hanz | 20. 12. 2016 00:16

    Jak dloho a na kolik nastavit trobu?

  • Hanz | 20. 12. 2016 00:15

    Jak dlouho a na kolik nastavit troubu?

  • Charlotta | 13. 12. 2016 22:42

    Vánočka se povedla byla moc dobra! Mě se kynutá těsta nevedou vždycky z nich cítím kvasnice! Ale tohle je opravdu vynikající! :-) :-) :-) :-)

  • Lenka | 29. 11. 2016 14:32

    výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3

  • Jitka | 22. 12. 2014 10:05

    Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)

  • SalajováZdenka@seznam.cz | 9. 2. 2014 12:03

    Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu. Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný. Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.

  • Iva Líbalová | 23. 12. 2013 23:06

    kynuté těsto z droždí má lepší chuť bych řekla, ale třeba se mi jen nepovedla...

  • SKSandy
    SKSandy | 17. 4. 2013 11:51

    Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá. V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)

  • bruca200 | 22. 2. 2013 19:17

    super vánočka výborná a vláčná dávám 1* :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánočka Vánoce
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

147
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
48
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
46
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola
Tvarohová štola
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
  • Recepty.cz
  • Tvarohová vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact