• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová vánočka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 119
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 150
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce 2 vejce do těsta a 1 vejce na potření
    • 0,50
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 70
      g rozinky
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 70
      g mandle nebo ořechy
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
V míse rozmícháme tvaroh s máslem, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, omytými rozinkami, posekanými oříšky a mlékem. Nakonec přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme na vále.

RADA: Tipy na sladké recepty z tvarohu

2
Zapleteme vánočku (4,3,2) potřeme vajíčkem posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.
3
Nezapomeneme přichytit špejlemi a necháme před pečením 15 minut nakynout.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vánočka se šafránem

Vánočka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Istoma | 14. 12. 2018 10:23

    Vás recept vypadá úžasné, ale chybí mi na kolik stupňů to pecete :) je to škoda pak ztrácí hodnocení ten úžasný recept ♥️

  • recepty73
    recepty73 | 30. 10. 2018 11:35

    Panda Velká: ...mám téměř stejný recept na bochánky a dávám také máslo rozehřáté :) ...záleží na másle, mouce i velikosti vajec ...pokud podsypete moukou o něco víc, nic nezkazíte :)

  • Panda Velká | 29. 10. 2018 19:20

    To máslo má být rozpuštěné nebo jen změklé? Rozpustila jsem ho, ale teď mám to těsto dost řídké, tak nevím, jestli to byla chyba nebo jsem zpackala něco jiného :O

  • Vanda1515 | 25. 1. 2018 22:21

    Vynikající :)

  • Lidule77 | 8. 5. 2017 10:19

    Děkuji za recept, dělala jsem s droždím (kvásek) a vánočka je moc dobrá, vláčná a vůbec ne suchá, což nemám ráda. :-)

  • Hana | 28. 12. 2016 16:27

    Není zde droždí, proč má tedy těsto kynout. S "prdopečem" se má naopak pracovat rychle bez stání......

  • Hanz | 20. 12. 2016 00:16

    Jak dloho a na kolik nastavit trobu?

  • Hanz | 20. 12. 2016 00:15

    Jak dlouho a na kolik nastavit troubu?

  • Charlotta | 13. 12. 2016 22:42

    Vánočka se povedla byla moc dobra! Mě se kynutá těsta nevedou vždycky z nich cítím kvasnice! Ale tohle je opravdu vynikající! :-) :-) :-) :-)

  • Lenka | 29. 11. 2016 14:32

    výborná,rychlá příprava,doporučuji,luxusní :-D <3

  • Jitka | 22. 12. 2014 10:05

    Vanocka je vyborna!Uz delam v tydnu druhou a urcite uz nebudu delat kynutou,tahle neni tak tezka jako s drozdim.Dekuji za skvely recept :-)

  • SalajováZdenka@seznam.cz | 9. 2. 2014 12:03

    Potřebovala bych poradit s teplotou. Vánočka je sice vždycky výborná,ale velmi tuhá - aby byla uvnitř hotová, musím ji péct skoro 2 hodiny. Volím teplotu 140° C. Bojím se dát vyšší teplotu. Už jsem zkoušela horní, spodní nebo horký vzduch, ale výsledek byl stejný. Mám novou el. troubu, předtím jsem měla plynovou - takže se s ní učím zacházet.

  • Iva Líbalová | 23. 12. 2013 23:06

    kynuté těsto z droždí má lepší chuť bych řekla, ale třeba se mi jen nepovedla...

  • SKSandy
    SKSandy | 17. 4. 2013 11:51

    Dělala jsem právě podobný recept: místo hladké mouky polohrubou, tvaroh nutno plnotučný, másla 200 g, vejce 2 (na potření žádné), lžička citr. kůry, 3 lžíce rumu, 1 sáček prdopeč, cukru 180 g (ale je pak sladší, vanilkový už nedávám), rozinek 160 g, nasekaných mandlí 60 g. Mléko nedávám. Na potření vánočky ihned po upečení - 2 lžíce rozpuštěného másla s 1/2 lžící rumu, ještě pocukrovat. Jen nevím, proč je zde uvedeno, že má kynout, když není kynutá. V úpravě, kterou zde popisuji, je vánočka výborná. Přidávám foto. :-)

  • bruca200 | 22. 2. 2013 19:17

    super vánočka výborná a vláčná dávám 1* :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánočka Vánoce
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
25
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
21
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Eva Decastelo (46) řádí v Texasu: Bombice ve vlnách!

Eva Decastelo (46) řádí v Texasu: Bombice ve vlnách!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola
Tvarohová štola
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
  • Recepty.cz
  • Tvarohová vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact