• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovky s kousky čokolády

autor: Rommi
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks čokoláda
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou) čokoládu a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka | 13. 4. 2011 19:41

    do zlatova, nebo se píchne špejlí a když na ní zůstane těsto ještě neni..každému peče trouba jinak...je to jako se všemi recepty..někdo má rád zlatou někdo připečenější...jasné..ne?

  • jana | 13. 4. 2011 19:39

    Udělala jsem dle receptu (krom cukru) a přidala jsem na kostičky nakrájený banán a je to neodolatelné <:-)

  • Petra | 26. 1. 2011 12:05

    Také bych to ráda věděla, jestli do ní mám normálně píchnout špejlí nebo to poznat prostě podle povrchu? :-\

  • Michelle | 11. 1. 2011 20:44

    Můžu se prosím zeptat, jak dlouho asi tak mám bábovku péct? Děkuji

  • Lenka Tatarková | 16. 9. 2010 17:26

    Výborná bábovka, skvělá chuť, je krásně vláčná, lepší už jsem dlouho neměla.

  • Romana Vávrová | 5. 1. 2009 19:02

    Já si to představit dokážu, protože to tak dělám vždy....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:55

    I přes ujištění těch, co tento recept vyzkoušeli, že postup je naprosto správný a že to tak, jak je to napsané jde, nebudu pokoušet osud a udělám tvarohovou bábovku tak, jak jsem zvyklá, tzn. mouku dám až nakonec - postupně ji opatrně zamíchám střídavě se sněhem do hotového krémového základu. Omlouvám se, ale nedovedu si dost dobře představit to množství mouky "zašlehávat" do žloutků s cukrem a teprve potom přidávat heru....

  • Romana Vávrová | 4. 1. 2009 16:36

    Prosím redakci o opravu slova "bábovky" na "bábovka" v názvu.

  • Romana Vávrová | 5. 12. 2008 14:31

    Jak jsem zjistila, ten postup, který jsem zde uvedla je opravdu správný.

  • Kateřina Sojková | 1. 12. 2008 21:09

    Vynikající. O víkendu jsem jí vyzkoušela a všem moc chutnala. Máme rádi spíše "mokré bábovky" než ty dusivé...Dala sem tam velkou hořkou čokoládu a jen se rozplývala na jazyku. Dávám za 1.

  • Di - | 29. 11. 2008 18:36

    Já jsem sice Vaši bábovku nepekla, Romano, ale už jsem zkusila tu, která je na nových receptech hned vedle té Vaší - je hodně podobná, jen místo kousků čokolády se dává kakao a dělá se mramorové těsto. Popis je takový, jaký uvádíte Vy: v podstatě se udělá sladký sníh, z něj piškotové těsto a teprve potom se přidává změklé máslo a tvaroh s moukou. Já byla s tímto postupem i výsledkem moc spokojená (strávníci také). Víte, recept na tvarohovou bábovku mám již léta, ale při postupu jako u třeného těsta mi výsledek připadal takový nijaký: bábovka byla taková divně mastná a nic moc, takže jsem jí přestala dělat. Při tomto postupu ji ovšem vracím do repertoáru.

  • Romana Vávrová | 29. 11. 2008 17:47

    Omlouvám se, jsem začínající kuchař a ten postup jsem asi nenapsala dobře. Tento recept mám od jednoho profikuchaře, který v ČR vaří pro zahraniční celebrity a ten postup mi nadiktoval narychlo, tak jsem ho možná zapsala špatně. Každopádně, já ingredience přidávám v takovém pořadí jaký jsem zde uvedla a vždy se povede.

  • František Koudelka | 25. 11. 2008 19:53

    Já osobně šlehám najednou cukr, změklý tuk a žloutky, potom přidávám postupně mouku a případné další ingredience.

  • martina maškova | 25. 11. 2008 12:50

    Tento postup je docela neštastný,upekla jsem babovku podle sebe a povedla se a je moc dobrá a toho cukru trochu míň

  • František Pazdera | 24. 11. 2008 20:58

    o víkendu vyzkoušeno, docela chutné, jen je bábovka příliš sladká, následovníci uberte cukr.

  • Jana Řezníčková | 24. 11. 2008 15:56

    Ptám se možná hloupě, ale jak to vypadá, když se utře cukr se žloutky a hned se přisype mouka? Ta se dává přece až skoro nakonec střídavě se sněhem. Nejčastější postup je našlehat tuk s cukrem a postupně zašlehávat žloutky, potom tento "krém" smíchat s moukou a sněhem a kousky čokolády - jak je v receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hera Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Cookies II.

Cookies II.

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

151
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
142
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
141
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
124
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
92
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact