• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžíce kakao
    • jahody zmrazené nebo čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.
2
Formu na bábovku vymastíme a vysypem a vlijeme do ní 2/3 těsta. Těsto rovnoměrně poklademe jahodami (zmražené nerozmrazovat!).
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a dáme na jahody.
4
Pomalu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Necháme vystydnout ve formě, aby se bábovka nesrazila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Dvořáková | 8. 4. 2009 16:52

    Mno já jsem si pozorně přečetla všechny níže uvedené komentáře a musím říct, že bábovka chutnala a moc. Pekla jsem jí opravdu pozvolna, nezdrcla se a jahody jsem dávala mražené :-) Je jasné, že se Vám ovoce "srazí", když je mražené, ale myslím, že podobně to bude i u čerstvého, jelikož obsahuje vodu, že :-))) Jinak příště budu volit nejspíš méně cukru. Na můj vkus dost sladká, ale jinak super!!!

  • hana | 13. 3. 2007 12:23

    No, musim priznat, byla jsem docela zklamana a zdesena z vysledku. Chut je adekvatni (jako babovka :) ale v zadne pripade nedavejte mrazene jeahody a nejen jahody, mrazene ovoce. Behem peceni se Vam totiz, ovoce zdrcne, pusti vodu a vytvori se vzduchova bubliba uvnitr testa, ktere na zaklade rozmrzajiciho ovoce je temer polosyrove :(((

  • Lenča | 6. 7. 2006 20:37

    Tak jsem taky pekla.Ale řeknu Vám,byla jsem dost zklamaná.Nepeču první rok,ale...Dala jsem čerstvé jahody a čekala mńamku.Bábovku bych ohodnotila-nic moc.Ale sto lidí,sto chutí.Souhlasím s Janou z VM.(tak jako vždycky).

  • M J | 5. 7. 2006 20:56

    Je to výborné, přidala jsem tam i to máslo. Příště dám ještě více jahod - nebo zkusím kombinaci jahod a rybízu :-)

  • Lenka Dohnalová | 11. 2. 2006 14:02

    Udělala jsem malou změnu (sice proti zdravé výživě, ale je o to lepší) - ke žloutkům, cukru a tvarohu při tření přidám cca 150 g másla a výsledek je ještě lepší. Dělám s mraženými jahodami a vyklápím cca 10 minut po upečení. Chce to péct delší dobu pozvolna, potom je dopečená a nesrazí se. Viz komentář dole.

  • Anonym | 9. 12. 2005 00:59

    No mě se srazí pokaždé a dnešek nebyl vyjímkou. Už jsem pěkně naštvaná Irča

  • Alena | 27. 6. 2005 13:15

    tak jsem si přečetla komentář a mám jasno bude bábovka s rybízem už se těším... Jahody mám taky ale myslím, že se opravdu lépe vynikne rybíz .. dík za komentář Janě z VM

  • Jana z VM | 2. 3. 2005 09:51

    Tuto bábovku dělám už dlouho a často s rozinkami, namočenými v rumu - tak je to (podle naší rodiny) nejlepší. Zkoušela jsem to s rybízem, byla taky vynikající, taková návinná. Loni v létě jsem tam dala i čerstvé jahody, což je lepší, než mražené a nebylo to nic moc - jahody byly takové nijaké na pohled a na chuť nic výrazného. takže s tím rybízem je to podstatně chuťově i vzhledově lepší.

  • eviku | 1. 3. 2005 18:46

    Mám malou připomínku: Poznámka o vystydnutí ve formě se mi zdá poněkud nesmyslná. Bábovka se srazí, když je nedopečená, já vyklápím jen chvilku po vytažení z trouby a srazila se mi pouze když vnitřek byl syrový. Naopak vystydlá bábovka se vyklápí velmi špatně, a povrch je pak mokrý (pára nemůže uniknout).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

503
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
253
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
74
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
73
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
55
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact