• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka III.
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 0,50
      kostka hera
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v těstu dělat bubliny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přidáme rozinky. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukouvysypané bábovkové formy.
2
Pečeme v předehřáté troubě téměř 1 hodinu. Prvních 10 minut pečeme naplno a poté pozvolna teplotu stáhneme a upečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 14. 7. 2013 13:16

    ...právě se peče...tak později doplním komentář,jaký byl výsledek;-) :-\

  • mona | 18. 9. 2011 19:36

    Jak dlouho a při jaké teplotě se peče???? :-)

  • Paja | 11. 2. 2011 15:46

    Vyborna babovka!!!!

  • Věra | 16. 10. 2010 16:34

    Já jsem udělala bábovku z tučného tvarohu, másla, rozinky a rum jsem tam nedávala, pouze kůru z citronu a nastrouhala jsem do ní dvoje kaštany (čokoládu) a byla výborná. Nebyla suchá, ani moc sladká. (dávala jsem bio cukr a i trochu míň).

  • Petule B. | 18. 6. 2009 16:18

    Určitě, jak máte rádi. Já občas přidám kousky čokolády, nebo udělám mramorovanou. Pokaždé ale přidávám do těsta ještě citronovou kůru.

  • katka orlik | 18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • katka orlik | 18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • Zuzana Sobotová | 10. 5. 2009 12:29

    Lepší bábovku jsem ještě nejedla! :o)

  • ledo ledo | 3. 5. 2009 09:43

    Tato bábovka je u nás velmi oblíbená. Je jemná s tvarohovou chutí. Všem doporučuji použít tučný tvaroh. Chuť je mnohem lepší a věřte že z tučného tvarohu nepřiberete víc než z netučného. Abyste nepřibrali, nesměli byste bábovku vůbec :-) Takže raděj tučněji a chutněji.

  • Alena Hreusová | 12. 1. 2009 06:01

    Bábovka je chuťovo veľmi dobrá, ale súhlasím, že je tuhá, preto som pridala trochu mlieka a dala menej múky. Kúsky čokolády a postrúhaná citrónová kôra do nej veľmi pristanú.

  • venyss venyss | 10. 1. 2009 20:56

    Stejný recept jako TVAROHOVÁ BÁBOVKA,jen tam při těchto ingrediencích je 250 g másla, asi proto se vám zdá to těsto husté.

  • ledo ledo | 4. 1. 2009 18:54

    Tato bábovka má vynikající chuť a je krásně nadýchaná. Rozhodně doporučuji-vyzkoušejte.

  • Šárka Klimešová | 30. 12. 2008 14:30

    Myslím, že hodně záleží na tučnosti použitého tvarohu, odtučněná forma opravdu moc chuťově nevynikne...já použila tučný-vyjímečně, že jsou ty svátky , takže za nás jednoznačně za 1 :o)

  • Dagmar Krejčiříková | 29. 12. 2008 19:15

    Omlouvám se autorovi za upřímnost, ale recept se mi nezdá nic moc :-( Je sice jemná a nadýchaná , ale v bábovce není tvaroh skoro cítit.

  • Daniela Šrámková | 14. 12. 2008 22:54

    Mňam mňam!!!!!

  • Gabriela Paulová | 12. 12. 2008 11:31

    Já umím upéct bábovku! :))) DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU!!! Je výborná!

  • Nina Piačeková | 4. 12. 2008 10:26

    TUto babovku som vyskusala u sestry a velmi mi zachutila, ked som ju skusila ja upiect tak sme s priatelom zjedli pol babovky este za tepla.spravila sa mi chrumkava korka a cesto bolo perfektne nadychane a vlacne. tak dobry recept som uz davno nemala. je fakt skvela!

  • Naďa Chmelařová | 12. 10. 2008 20:26

    a místo rozinek dávám citronovou kůru z celého citronu

  • Naďa Chmelařová | 12. 10. 2008 20:25

    skvělá bábovka, vždy se povedla,ale dávám jen 230 g mouky, bohatě to stačí a těsto je akorát. mnamka

  • Mirka | 2. 4. 2008 17:31

    Zkusila jsem také tuto bábovku, tedy udělala jsem ji na plech. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto málo "vyskočilo" a tedy ve finále byla byla buchta velmi nízká. Nevím, čím to může být?

  • Miky | 28. 3. 2008 18:59

    Těsto mi připadalo hodně husté,přidala jsem trochu mléka ale jinak vynikající bábovka.

  • iva nemcova | 25. 3. 2008 21:50

    Uz jsem nekolikrat zkousela pect tvarohovou babovku a vzdycky to dopadlo neslavne.Zkusila jsem tenhle recept ,procetla komentare i u dalsiho receptu Tvarohove babovky a ejhle.... Ona se povedla,tak mam zas o receptik vice :-)

  • Zuzana Šindlerová | 6. 3. 2008 13:21

    Je opravdu výborná, místo rozinek jsem dala nakrájenou čokoládu. Super, nesrazí se, neklesne, další recept, ke kterému se ráda vrátím.

  • Martina Marťásek | 4. 3. 2008 23:23

    Tak jsem ji dnes také upekla , malinko jsem se bála , aby se nesrazila , ale i když trošku klesla , povedla se na jedničku :-)) Protože máme rádi čokoládu , tak jsem do těsta přidala dvě tyčinky ledových kaštanů a vrchovatou lžíci kakaa . Pekla jsem na 160 stupňů 45 minut . Dávám za jedna , protože je výýýborná :-)))

  • Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 13:58

    Pekla jsem, místo svého receptu kde bylo 25 dkg másla nebo Hery jsem dala jen půl kostky Hery a bábovka je senzační, dík a dávám 1

  • Věra | 2. 1. 2008 10:51

    Pekla jsem z másla /je krásně žlutá/ a byla výborná!

  • Blanka V. | 26. 11. 2007 09:29

    Souhlasím se všemi komentáři, bábovka je fakt výborná a na rozdíl od ostatních tvar. bábovek není mastná.

  • Markéta Valentíková | 27. 5. 2007 21:57

    Je dobrá, ani né moc sladká ani né moc tučná. Upekla jsem jen s rozinkama a pochutnali jsme si.

  • Stanka | 16. 4. 2006 21:20

    Moc vyborna!Moc se povedla,jako Tana, jsem pridala tez nasekanou cokoladu na vareni. Vrele doporucuji.

  • Táňa K. | 26. 2. 2006 17:28

    Výborná! Půlka kostky másla je přesně akorát, bábovka není zbytečně tučná. Těsto jsem ještě ovoněla vanilkovým cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a nakonec jsem přimíchala půlku nasekané čokolády na vaření. Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

87
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
65
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
52
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
43
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka co se povede
Tvarohová bábovka co se povede
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka IV.
Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
Tvarohová bábovka s bílkovou polevou
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact