• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tutmanik
Napište svůj komentář k receptu

Tutmanik

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tutmanik
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 350
      ml mléko
    • 35
      g droždí
    • 1
      žloutek
    • 170
      ml olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň 1
    • 250
      g balkánský sýr
    • vejce 2-3
  • Náplň 2
    • 150
      g špenát
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g balkánský sýr
  • Náplň 3
    • 1
      ks cibule
    • kysané zelí
    • škvarky
  • Náplň 4
    • pórek
    • vejce 2-3
    • 200
      g balkánský sýr

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na buchty. Necháme vykynout, poté rozdělíme na 5 kousků. Každý kousek válečkem rozválíme na velikost pekáčku, tloušťka kolem 2 mm. Štětcem pomažeme tukem, dáme 1/4 náplně a postupujeme stejným způsobem až do konce. Poslední plát těsta pomažeme opět tukem + zbylým bílkem (nic nazmar) a ostrým nožem nakrájíme na kostky velikosti 5x5 cm. Necháme ještě chvíli vykynout, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut.
2
Pokud dáváte přednost balit jako buchty, není problém :-)) U náplně 3+4 pochopitelně snížíme množství tuku na pomazání! K tutmaniku se vždy podává v misce bílý jogurt nebo se pije podmáslí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Šneky ala tutmanik

Šneky ala tutmanik

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e | 3. 4. 2011 17:32

    Buchty byly moct mastné, pálila nás žáha.

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 09:49

    Vychází to do běžného pekáčku asi 35krát 25cm.

  • Marcela Vrabcová | 17. 3. 2006 10:44

    Do jak velkeho pekacku to asi vyhazi?

  • Gabriela B | 23. 2. 2006 19:56

    Také jsem vyzkoušela se základní náplní (sýr + vejce). 250 g sýra se mi zdálo málo, (máme moc rádi balkánský sýr) a tak jsem raději rovnou použila dvě balení Fety (2 x 200g) a vyšlo to tak akorát. Je to opravdu moc dobré. Doporučuji vyzkoušet. Chystám se na další s jinou náplní.

  • Ivana K. | 21. 2. 2006 11:08

    Byla jsem nedočkavá, vyzkoušela jsem bez odpovědi - sýr smíchyný se syrovými vejci - bylo to vynikající - jen příště sýru trochu přidám. Ráda bych se zeptala, ze které národní kuchyně recept je? Napadlo mě, že by to bylo vynikající i na sladko, chystám se vyzkoušet.

  • Ivana K. | 16. 2. 2006 09:25

    Mám dotaz, do náplně se sýr rozstrouhá nabo rozdrobí a smíchá se syrovými vejci nebo jak, chtěla bych to vyzkoušet.

  • Airan Novakova | 11. 2. 2006 14:36

    Omlouvam se za nedopatreni, drozdi je tam 35 g a olej pochopitelne v ml. Prosim kucharku on-line o opravu a predem dekuji

  • Helena | 11. 2. 2006 08:10

    Vypada to bajecne,jen prosim kolik toho drozdi?

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 12:26

    No paráda!!!

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:08

    No čo povedať ? Neskutočné !!! Za samé ******

  • Jaroslava Oumarová | 10. 2. 2006 11:17

    Už je v oblíbených:-))

  • Airan | 10. 2. 2006 10:17

    Marie, presne tak, rozhazi se napln nepravidelne rukou a prikryje dalsim platem testa. Ale taky se muze plnit jako buchty:-))

  • Marie Horáková | 10. 2. 2006 10:13

    PAní Airan, díky za recept, vypadá to úžasně, ihned dávám do oblíbených. Jestli jsem to správně pochopila, tak vyválené pláty se skládají na sebe ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pórek Škvarky Špenát Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

938
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
82
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
81
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
77
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Tutmanik
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact