• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
Napište svůj komentář k receptu

Turecká pomazánka z lilku

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Turecká pomazánka z lilku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek Dle vlastní chuti (dávám alespoň půl paličky)

Postup přípravy receptu

1
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata sloupneme, nakrájíme na drobno a za občasného míchání dusíme v kastrolku, až se odpaří šťáva.
2
Lilky a papriky oloupeme a nameleme na masovém strojku nebo stačí jen rozmačkat vidličkou. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a olej, zamícháme. Vyborná na topinky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 2. 3. 2014 14:31

    Už když jsem si přečetla recept, bylo mi jasné, že bude pomazánka chutnat tak, jak jsi jí popsala. Kdybych neměla ráda lečo, vůbec bych jí nedělala a považovala bych to rovnou za ztrátu času.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:21

    Nám tato pomazánka bohužel vůbec nechutnala. Přirovnala bych ji k leču/hospodská směs na topinky... bohužel to není náš šálek kávy. Navíc je pomazánka opravdu velmi časově náročná a určitě by snesla podrobnější postup k přípravě - doba pečení a rady a tipy k loupání (což tedy naštěstí vepsali jiní do komentářů, za toto jim děkuji). Dávám přednost lilkovým pomazánkám jemnějším, jako je zde na stránkách uvedený "Babagam" či by jistě mohl stát za vyzkoušení recept zde z komentářů od Gabriely B.

  • Gabriela B | 21. 10. 2005 22:22

    Já ingredience zásadně rozmačkávám, někdy dokonce mixuji (několik vteřin) v robotu. Pomazánka se velmi dobře roztírá, pečivo se nerozmočí.

  • airan | 21. 10. 2005 13:24

    Pro Michalu - ingredience se zasadne nekraji, ale rozmackava. Krajene kjopoulu se nikde nepodava. Nakrajeny peceny lilek z trouby je jako houba a tu stavu stejne pusti:-))Topinky pouzivam budto smazene nebo namazane maslem.Ta stava k tomu tak nejak patri a topinky se ji hned, pak se nestaci rozmocit:-))

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:28

    Myslím, že by bylo chutnější ingredience pokrájet ne prolisovat, je z toho kaše. Znám podobný recept z grilovaných paprik. Navíc se nedá dost dobře docílit toho, aby z pomazánky po chvíli netekla šťáva, což není dobře. Bagetu, či chléb či topinku to rozmočí. Chuť je ale jinak dobrá.

  • Airan Novakova | 20. 10. 2005 22:49

    No, nevim zda je Lojzicek objektivny - pravda je , ze snedl pomalu tu moji pomazanku sam, ale ma to dve slaba mista: a) jsme kamarady b) tu pomazanku poradne zapijel a nebylo to cajem :-))

  • Alojs Ježek | 20. 10. 2005 21:18

    Už se mi dělaj boule za ušima:-0

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 21:58

    Já to znám z dovolené, z Egypta. Výborná záležitost, přidávám další 1.

  • Gabriela B | 27. 9. 2005 18:45

    Výborné. Dělám něco podobného, ale pro změnu bez paprik. Ve Francii se této pomazánce říká Caviar d'aubergines ("Kaviár z lilků"), původem je Maroko. Variant existuje samozřejmě spousta. Lilky opeču nasucho v troubě (180 C, asi 40 min), až jsou pěkně měkké. (Vidlička by měla snadno projet slupkou). Nechám vychladnout, oloupu slupku a odstraním zrníčka. Rajčata spařím, oloupu a zbavím zrníček. Společně rozmixuji s citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, česnekem a 100 g bílého jogurtu. Je to výborné s chlebem nebo např. s opečenou bílou bagetou. Nicméně jsem dnes vyzkoušela recept Airan Novákové a dávám za 1.

  • Pilence | 26. 9. 2005 21:45

    Souhlasim, na ajvar je spousta receptu. Tohle jsou velike mnamky v Cechach dosud neobjevene nebo opomijene. Opravdu doporucuji vyzkouset, je to urcite jednickovy recept (a tem linym aspon koupit). Pile

  • Airan Novakova | 26. 9. 2005 20:23

    Pile, ja mam na aivar jiny recept ale toto je dost podobne. Papriky na rozdil od aivaru tady muzou byt klidne i zelene, jinak ja taky radeji zbavuji seminek:-)) V Makedonii napriklad rikaji aivar jen pecene, olopane a namlete kapie smichane s olejem. Zrejme taky okrajova zalezitost. Ja tihle pomazanky miluji:-))

  • Pilence | 26. 9. 2005 19:06

    Mnam, mnam. Tak tomuhle na Balkane rikaji AJVAR. Co rodina, to recept na nej. Tenhle je hodne podobny tomu memu ze Srbska, ale ten je bez rajcat (jsou vsak predpisy i s rajcaty). Pece se to asi na 180°C cca 1/2 hodina. Musi tomu naskakat hnede puchyre. Ja to pak nechavam sparit aspon 1/2 hodiny v igelitce, aby to slo lepe loupat. Osobne papriky pak zbavuji seminek,ale nekdo je nechava. Pak se vse semele. Ochucuji soli, peprem, cesnekem, octem (opatrne). Pak pomalu pridavame olej, toho jen tolik, kolik smes prijme! V lednicce to vydrzi dlouho, je to bajecne na chleba, jako omacicka k masum (tady doporucuji servirovat s kupou cibule). A komu se to nechce vyrabet, at se poohledne v obchode po vyrobcich od Podravky, ajvar uz vozi i k nam. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Olivový olej Paprika Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

94
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
37
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
31
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
30
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
28
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s cottage sýrem
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový salát s těstovinami
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové…
Turecká roláda
Turecká roláda
Turecká vejce
Turecká vejce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
Turecké knedlíky v cibulové omáčce
  • Recepty.cz
  • Turecká pomazánka z lilku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact