• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
Napište svůj komentář k receptu

Tuniská omáčka Shakshouka

autor: MíšaF
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniská omáčka Shakshouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 3
      ks rajčata
    • pálivá paprika
    • 0,50
      lžíce harisa Nebo lžička mletých chilli papriček
    • 0,50
      kostka masox 0,25 - 0,5
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harrisu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme vejce po jednom a POZOR - nemícháme!
2
Na každý talíř nalejeme omáčku a 1 vajíčko, jako příloha je vhodná čerstvá bageta, nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Trusková | 22. 2. 2009 18:46

    Pani Michaela, budete asi prekvapená, ale nicím. Nám to chutí tak, ako to zostane (niekedy dajú rajciny viacej stavy, inokedy menej).

  • Michaela Ferjani | 22. 2. 2009 13:02

    V hotelech samozřejmě připravují "šakšuku" bez harissy (omlouvám se za hrubku- 1 "r" a 2 "s" :-) ), my v Evropě nejsme zvyklí na příliš ostrá jídla. Dá se smozřejmě dochutit všeljak-např. kurkumou, bylinkami či jiným kořením dle chuti. Co se týče konzistence, tento recept mám od své tchýně-tunisanky, připravuje "šakšuku" bez nějakého zahuštění, čili výsledný efekt je jako omáčka. Můžu se zeptat, čím zahušťujete, Antonia?

  • Antonia Trusková | 21. 2. 2009 20:50

    Shakshuka (alebo Shakshouka) - recept pripravujeme velmi podobne (s vajíckami, alebo bez), len výsledok nie je omácka, ale husté jedlo. V Tunise sme ho jedli velmi jemne ochutené, zrejme bez Harissy (1 "r" a 2 "s").

  • ladislava staffenová | 21. 2. 2009 15:51

    to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Harisa Masox Olivový olej Pálivá paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
21
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact