• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
Napište svůj komentář k receptu

Trojrohé čepičky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojrohé čepičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 200
      g džem pomerančový

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.
2
Necháme 30 minut odpočívat v chladu.
3
Pak těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.
4
Poskláme na plech (na pečící papír) a přes noc necháme odležet.
5
Druhý den rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    CCAA TAK NO USLO TO DOC. :-!

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Dobré dal sem do toho kakao misto marmiladi

  • jana h | 18. 12. 2009 18:21

    vyzkouseno a myslim, ze to bude dalsi vanocni stalice, mela jsem pomerancovy dzem s kousky kury, ktery nikdo nechtel jist, zpracovala jsem ho a cukrovi je vynikajici, zase jina chut a tvar... ani mi to moc nevyteklo, snazila jsem se, aby ta otevrena mista byla trochu zahnuta vzhuru a fungovalo to :) terezko, diky moc za recept!

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 16:19

    ja som kupila pomarancovy dzem aj s kuskami pomarancovej kory v nom, tak som dufala ze tento vydrzi....ale ja som uz rezignovala, tak tecuce lekvare vobec neriesim. no a zo vcerajsej davky mi uz ostalo len velmi malo, takze ku koncu tyzdna si davam repete.....fakt uzasna chut......som rada ze som dala na odporucenie v diskusii...a to som prisla na tento recept uplne nahodou....pozerala som na vianocne recepty, ktore su iba s obrazkami....a takuto perlu som nasla.

  • Tereza J. | 18. 12. 2007 15:29

    Používam marmeládu, ktorá sa na teple príliš netopí. Ne používam ríbezľovú, väčšinou ani tem pomarančový džem. Používam džemy, ktoré si vyrobím zo záhrady, takže väčšinou ringlotový , alebo jablká miešané s černicami,. Proste hustý, ktorý málo tečie.

  • milena kubikova | 18. 12. 2007 07:19

    vytekajuce naplne su moj vecny problem...ale po poradach s roznymi cukrarkami a pekarkami som usudila, ze tych naplni davam privela. a ked vytecie, tak vytecie...nieco tam predsa vzdy ostane, tak pecivo akokeby ocistim a naskladam ku konzumacii. no a teraz k samotnym trojrohacikom. pecivo je absolutne dokonale....osviezujuce, vynikajuce, s pikantnou chutou....zasluzi si jednotku velku ako svet

  • Lenka Dohnalová | 2. 12. 2006 16:16

    Vyzkoušela jsem a dávám za 1! U pár kousků sice kousek marmelády vytekl, ale jen tam, kde jsem ji asi dala zbytečně moc. Dělala jsem menší cca 5,5cm kolečka a marmelády jen malý kousek, potom nevyteče. Pomeranč je i v těstě (rozhodně nevynechat!!!) a tak i s trochou kvalitní marmelády mají výrazně pomerančovou chuť i vůni. Všem doporučuji vyzkoušet, mezi klasickým oříškovým a vanilkovým cukrovím je to skutečně zajímavé zpestření.

  • Evička | 16. 12. 2005 19:27

    Tak jsem právě dopekla. Nevím, co jsem udělala špatně, ale ať jsem balila, jak balila, vždycky mi marmeláda vytekla. Ach, jo!

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 12:45

    Terezko, já tohle znám, stalo se mi to už taky několikrát - jak byl můj recet pochválen a v TOP 10, za pár dní zmizel až někam na chvost ! Ale je mi to fuk, ty recepty jsou tady proto, aby je i jiní vyzkoušeli a potěšili se, ne ?! Tak to tak berte a kašlete na ty trouby.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 11:51

    Ďakujem za peknú známku. Začínam mať dojem, že akonáhle sa pod mojim receptom objaví dobrá známka, niekto šikovne hodí 5. Teraz už chápem anonymov, že sa nepodpisujú.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 11:02

    Á, koukám že zase někdo, kdo neví roupama co dělat, si zařádil ve známkování. Jestlipak alespoň ochutnal, když hned po mé jedničce dává pětku ?? Je to prostě chudák ....

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 09:52

    Pred vašim komentárom som to tam napísala.

  • Jana Tichá | 16. 12. 2005 09:39

    Když jsem je tvořila, taky jsem si nebyla jistá, jestli ty mezírky mám stisknout, nebo ne. S nima to vypadá opravdu krásně. Nakonec jsem je také slepila, protože jsem se bála, že mi džem vyteče. Ale i tak vypadají moc hezky.

  • Kateřina | 16. 12. 2005 09:02

    Recept vypadá velmi zajímavě, chtěla bych ho zkusit, ale vůbec nevím jak zabalit. Prosím poraďte. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 12. 2005 07:29

    Koliesko s džemom uprostred chytíte troma prstami na okraji, dvihnete hore a stlačíte nad džemom.Keď to nepôjde jednou rukou, pomôžte si aj druhou. Určite to zvládnete. Takže hore ich máte zlepené, ale na bokoch vám ostanú medzierky, kde bude troška vidieť džem.

  • Jana z VM | 16. 12. 2005 07:09

    Nedávno jsem je ochutnala od kolegyně v práci, jsou vynikající ! Právě ta pomerančová marmeláda dělá hodně !! Je taková nahořklá a celkový dojem je opravdu jednička !! Tuto marmeládu mají v BILLE, zkuste se podívat. Kolegyně říkají těmto čepičkám "napoleonky" je to opravdu výstižný název.

  • Evička | 15. 12. 2005 18:17

    Prosím, popište více, jak čepičky balíte, má být vidět uprostřed marmeláda, nebo zabalit ůplně, aby nebyla vidět?

  • Jana Tichá | 11. 12. 2005 13:42

    Právě jsem je dopekla a i když ještě nejsou rozleželé, jsou vynikající! Dovnitř jsem dávala tzv. pomerančovou pomazánku s mrkví zn. Andros. Jsou v ní i proužky kandované kůry.Čepičky budu dělat zřejmě na každé Vánoce :-) Dík.

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 16:40

    Tohle vypadá velmi zajímavě. Provedením nenáročné a přitom efektní na pohled. Také mám ráda rozmanitost cukroví. Nebaví mě jen vypichovat donekonečna tvary a kolečka. Pak spolu s rohlíčky a mouřeníny budu mít další atypické cukroví. Díky.

  • Tereza Jarčušková | 5. 10. 2005 15:47

    S tým sa netrápte, kľudne použite iný. Ja bežne použijem ríbezľový lekvár, pretože si ho robím sama a je to lacnejšie. Môžete použiť taký, aký dostanete. Mne sa tie čiapočky páčia hlavne kvôli tvaru, mám rada, keď je každý druh iný nielen chuťove, ale aj tvarovo.

  • Leňule | 5. 10. 2005 15:30

    Znám jsou výborné, jen je někdy problém sehnat dobrou pomerančovou marmeládu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem pomerančový Hladká mouka Máslo Pomerančová kůra Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
Trojlístky
Trojlístky
Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Tropické ledové smoothie z…
Tropický nepečený dort
Tropický nepečený dort
Tropický salát
Tropický salát
  • Recepty.cz
  • Trojrohé čepičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact