• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trojbarevná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Trojbarevná buchta

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojbarevná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.Těsto
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžíce mléko
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      vejce
    • 1,50
      lžíce kakao
  • Prostřední těsto
    • 0,75
      kg tvaroh
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • mléko 3-4
    • 2
      lžíce hrubá mouka
  • Vrchní těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      vanilkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 2
      lžíce mléko
    • šafrán

Postup přípravy receptu

1
Spodní těsto (hnědá barva) se vypracuje na vále a rozmačkává se na plech vyložený pečícím papírem.
2
Prostřední těsto (bílé) se vymíchá v míse a nalije na spodní.
3
Vrchní těsto (žluté šafránem) se opět vymíchá v míse a nalije na prostřední.
4
Peče se při 190 °C asi 40 minut. Navrchu je krásně zlatá. Je lepší dát do trouby kastrolek s vodou.
5
Vypadá moc složitě, ale není to tak a výsledek určitě stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná

Blesková jablečná buchta s polevou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • buchta | 18. 4. 2013 11:46

    Tuto tvarohovou buchtu dělám již několik let ,možná desetiletí a je výborná.Dávám méně cukru .Spodní těsto je tužší,tak ho skleničkou rozválím a vrchní je zase tekutější ,tak plechem zahýbu sem a tam a ono se rozleje.

  • mishanecka | 6. 10. 2012 09:42

    Děkuji za vysvětlení. Dělala jsem na vysokém plechu, který byl součástí trouby, tak asi klasický plech paní Jarko.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 10. 2012 20:54

    Jojo, šafrán je pro barvu. Ale jelikož je dost drahý, zkuste dát dvě špetky kurkumy a budete mít za málo peněz stejně muziky :-). A navíc naše internistka tvrdí, že kurkuma pomáhá tělu odbourávat cukr, že by se měla dávat v podstatě do všech sladkých jídel. Obarví pěkně na žluto a na chuti nic nezmění.....

  • Jarka | 3. 10. 2012 07:36

    Pokud bych dodržela množství surovin bude toho na klasický velký plech??

  • pippiva
    pippiva | 2. 10. 2012 22:08

    Rekla bych, ze safran tam bude spis pro peknejsi barvu. ;-)

  • mishanecka | 2. 10. 2012 14:14

    Koláč je výborný i bez šafránu, ten jsem nikdy ani neviděla a zajímalo by mě, jak špetka šafránu ovlivní chuť koláče, za vysvětlení děkuji.

  • Petra85 | 30. 6. 2012 14:47

    Výborná. Dala jsem méně cukru a kilo tvarohu, příště dám tvarohu ještě víc. Není suchá, ale my prostě tvaroh milujeme....

  • Alice | 7. 3. 2012 18:46

    Dobrý den,právě peču, ale mám strach, že to nedopadne dobře - těsta na tu vrchní vrstvu mi připadá opravdu málo, sotva pokrylo bílou vrstvu...není tam jiná gramáž?

  • RauM
    RauM | 9. 1. 2012 14:57

    já tedy pekla bez šafránu, ale díky elektrické troubě s tímto receptem vždy slavím úspěch

  • Joohanka | 22. 5. 2011 13:00

    Výborná, dnes jsem ji zkusila a nemá chybu :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 23. 3. 2011 13:40

    Tady se ale mluví o šafránu a o kurkumě vy hloupá.... :-D O kari je řeč pouze v prvním příspěvku...

  • Sylvi | 7. 3. 2011 14:34

    Kari a kurkuma je dosti rozdíl vy hloupá :-D

  • Aneta | 29. 12. 2010 19:59

    Je naprosto výborná! bála jsem se toho,aby se podařila.Povedla se a už jeden kousek dost zasytí..všichni si jí pochvalují..musím doporučit dál.Díky za recept:)))

  • Aneta | 29. 12. 2010 17:35

    Chtěla jsem se zeptat..je nám divné,že je k této buchtě potřeba 3/4 kg tvarohu.Je to správně?

  • Zuzana Šindlerová | 24. 3. 2008 21:17

    Vůbec ho tam nemusíte dávat, stačí, když jsou žloutky hezky zbarvené. U nás mají šafrán v Globusu, někdo používá i kurkumu, ale s tou zkušenost nemám. Šafrán dávám, jen aby se odlišilo barevně vrchní těsto od prostředního, chuťově vůbec nehraje roli.

  • caribou | 22. 3. 2008 10:40

    šafrán je v celém městě absolutně NESEHNATELNÝ :-(

  • caribou | 13. 3. 2008 19:56

    tuhle buchtu si kupuju každou středu a pátek v naší pekárně cestou do školy a je JEDINEČNÁ! není sladká úplně hodně a kousek mne hodně zasytí - výborná snídaně :D takže o víkendu si ji aspoň upeču doma, díky za recept, všem doporučím :)

  • Zuzana Šindlerová | 1. 3. 2006 16:18

    Jejky, to jste teda žena činu, já bych měla strach, protože kari je dost výrazné chuti, kdežto šafrán v malém množství fakt jen barví.

  • Lucie Jašková | 1. 3. 2006 15:05

    Buchta výborná ,mokrá, není opravdu tak složitá, jak vypadá. Místo šafránu jsem použila špetku kari. Pekla jsem ji s sebou na hory, že dluho vydrží... Těsně za hranicemi byla fuč!! Příště to chce 2 plechy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šafrán Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Tatarka

Tatarka

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

120
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
78
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
  • Recepty.cz
  • Trojbarevná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact