• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Trojbarevná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Trojbarevná buchta

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trojbarevná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.Těsto
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžíce mléko
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      vejce
    • 1,50
      lžíce kakao
  • Prostřední těsto
    • 0,75
      kg tvaroh
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • mléko 3-4
    • 2
      lžíce hrubá mouka
  • Vrchní těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      vanilkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 2
      lžíce mléko
    • šafrán

Postup přípravy receptu

1
Spodní těsto (hnědá barva) se vypracuje na vále a rozmačkává se na plech vyložený pečícím papírem.
2
Prostřední těsto (bílé) se vymíchá v míse a nalije na spodní.
3
Vrchní těsto (žluté šafránem) se opět vymíchá v míse a nalije na prostřední.
4
Peče se při 190 °C asi 40 minut. Navrchu je krásně zlatá. Je lepší dát do trouby kastrolek s vodou.
5
Vypadá moc složitě, ale není to tak a výsledek určitě stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná

Blesková jablečná buchta s polevou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • buchta | 18. 4. 2013 11:46

    Tuto tvarohovou buchtu dělám již několik let ,možná desetiletí a je výborná.Dávám méně cukru .Spodní těsto je tužší,tak ho skleničkou rozválím a vrchní je zase tekutější ,tak plechem zahýbu sem a tam a ono se rozleje.

  • mishanecka | 6. 10. 2012 09:42

    Děkuji za vysvětlení. Dělala jsem na vysokém plechu, který byl součástí trouby, tak asi klasický plech paní Jarko.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 10. 2012 20:54

    Jojo, šafrán je pro barvu. Ale jelikož je dost drahý, zkuste dát dvě špetky kurkumy a budete mít za málo peněz stejně muziky :-). A navíc naše internistka tvrdí, že kurkuma pomáhá tělu odbourávat cukr, že by se měla dávat v podstatě do všech sladkých jídel. Obarví pěkně na žluto a na chuti nic nezmění.....

  • Jarka | 3. 10. 2012 07:36

    Pokud bych dodržela množství surovin bude toho na klasický velký plech??

  • pippiva
    pippiva | 2. 10. 2012 22:08

    Rekla bych, ze safran tam bude spis pro peknejsi barvu. ;-)

  • mishanecka | 2. 10. 2012 14:14

    Koláč je výborný i bez šafránu, ten jsem nikdy ani neviděla a zajímalo by mě, jak špetka šafránu ovlivní chuť koláče, za vysvětlení děkuji.

  • Petra85 | 30. 6. 2012 14:47

    Výborná. Dala jsem méně cukru a kilo tvarohu, příště dám tvarohu ještě víc. Není suchá, ale my prostě tvaroh milujeme....

  • Alice | 7. 3. 2012 18:46

    Dobrý den,právě peču, ale mám strach, že to nedopadne dobře - těsta na tu vrchní vrstvu mi připadá opravdu málo, sotva pokrylo bílou vrstvu...není tam jiná gramáž?

  • RauM
    RauM | 9. 1. 2012 14:57

    já tedy pekla bez šafránu, ale díky elektrické troubě s tímto receptem vždy slavím úspěch

  • Joohanka | 22. 5. 2011 13:00

    Výborná, dnes jsem ji zkusila a nemá chybu :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 23. 3. 2011 13:40

    Tady se ale mluví o šafránu a o kurkumě vy hloupá.... :-D O kari je řeč pouze v prvním příspěvku...

  • Sylvi | 7. 3. 2011 14:34

    Kari a kurkuma je dosti rozdíl vy hloupá :-D

  • Aneta | 29. 12. 2010 19:59

    Je naprosto výborná! bála jsem se toho,aby se podařila.Povedla se a už jeden kousek dost zasytí..všichni si jí pochvalují..musím doporučit dál.Díky za recept:)))

  • Aneta | 29. 12. 2010 17:35

    Chtěla jsem se zeptat..je nám divné,že je k této buchtě potřeba 3/4 kg tvarohu.Je to správně?

  • Zuzana Šindlerová | 24. 3. 2008 21:17

    Vůbec ho tam nemusíte dávat, stačí, když jsou žloutky hezky zbarvené. U nás mají šafrán v Globusu, někdo používá i kurkumu, ale s tou zkušenost nemám. Šafrán dávám, jen aby se odlišilo barevně vrchní těsto od prostředního, chuťově vůbec nehraje roli.

  • caribou | 22. 3. 2008 10:40

    šafrán je v celém městě absolutně NESEHNATELNÝ :-(

  • caribou | 13. 3. 2008 19:56

    tuhle buchtu si kupuju každou středu a pátek v naší pekárně cestou do školy a je JEDINEČNÁ! není sladká úplně hodně a kousek mne hodně zasytí - výborná snídaně :D takže o víkendu si ji aspoň upeču doma, díky za recept, všem doporučím :)

  • Zuzana Šindlerová | 1. 3. 2006 16:18

    Jejky, to jste teda žena činu, já bych měla strach, protože kari je dost výrazné chuti, kdežto šafrán v malém množství fakt jen barví.

  • Lucie Jašková | 1. 3. 2006 15:05

    Buchta výborná ,mokrá, není opravdu tak složitá, jak vypadá. Místo šafránu jsem použila špetku kari. Pekla jsem ji s sebou na hory, že dluho vydrží... Těsně za hranicemi byla fuč!! Příště to chce 2 plechy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šafrán Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Okurková polévka

Okurková polévka

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Langoše - expres
Langoše - expres
26
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
24
Alenčin medovník
Alenčin medovník
23
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Nedělní Aha! 25. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný krém
Trojbarevný krém
  • Recepty.cz
  • Trojbarevná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact