• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trnkový likér
Napište svůj komentář k receptu

Trnkový likér

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trnkový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g ovoce
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks skořice
    • 0,70
      l pálenka

Postup přípravy receptu

1
Zralé trnky rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vmícháme cukr a skořici. Dáme do lahve se širším hrdlem a zalijeme pálenkou. Těsně uzavřeme. Necháme ležet 2 měsíce v chladu. Odcedíme a necháme ještě několik týdnů zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Višňový likér

Višňový likér

Malinový likér

Malinový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • Marcela | 31. 10. 2016 09:15

    MŮŽE BÝT VODKA MÍSTO PÁLENKY? DĚKUJI

  • vaclav | 14. 10. 2015 20:30

    ty trnky se musí odpeckovat a nebo se to nechává louhovat i s peckou? děkuji za odpověď

  • Jonas | 18. 11. 2012 12:51

    Ten likér je opravdu výborný, po loňském úspěchu jsem ho dnes zase udělal, ovšem z loňské zásoby mražených trnek, letos jsme je nenašli. Už se těším na Vánoce. :-)

  • Vladik | 10. 10. 2011 22:53

    Pro nás Čechy jsou trnky ty malé, modré a trpké plody, které takřka nikdo vůbec nesbírá. Švestky jsou ty velké, které rostou na stromech a ze kterých děláme kompoty, cpeme je do knedlíků a na koláče a já nevím kam ještě. Co je co pro Moraváky, ať nám vysvětlí oni :-)

  • Tereza J. | 12. 10. 2007 08:21

    Trnky sú najlepšie, keď ich chytne prvý mrazík. Vtedy ich treba oberať, sú výborné.

  • Anonym | 12. 10. 2007 06:53

    Nejlépe trnky nechat přejít mrazíkem ne?A pak pokračovat v receptu.

  • beth | 11. 10. 2007 20:11

    Jedná se opravdu o recept z trnky obecné neboli Prunus spinosa l. :-). Trnky musí být opravdu zralé, měkké. Do nálevu přidat několik pecek rozdrcených.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 16:19

    Také se přikláním k názoru,že se jedná o plané trnky.O víkendu vyrazíme do přírody,omrknem úrodu na mezích a likér určitě vyzkouším. :-)

  • Máří | 11. 10. 2007 15:10

    Trnky jsou švestky jenom na Moravě, v Čechách to jsou malé trpké čenomodré kuličky, co rostou na trnkových keřích - na Moravě plané trnky. Myslím, že tenhle recept nebude ze švestek, ale z planých trnek.

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:38

    No super,jen se chci zeptat,trnky jsou asi švestky,že?Jiný mrav,jiný kraj.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ovoce Pálenka Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

104
Dýňová tortila
Dýňová tortila
83
Máslové řízky
Máslové řízky
79
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
79
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Trnkový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact