• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Třísky ve formě na srnčí hřbet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třísky ve formě na srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílek
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 150
      g mandle část mohou být i lískové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem se ušlehají, mouka se smíchá s mandlemi a zamíchá do ušlehaných bílků. Těsto se vlije do dobře vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu a peče se ve středně vyhřáté troubě. Upečené se vyklopí a až vychlande, nejlépe na druhý den, se nakrájí na kráječi na velmi tenké plátky, které se dají sušit do trouby.
2
Cukroví je trvanlivé, uchovávejte v nějaké krabičce, ve skříni, aby nezvlhlo a nezměklo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RN | 11. 1. 2015 13:45

    Tak já tedy podle rady šlehala,přišlo mi logické,že základem je sníh+cukr+mouka a výsledek?Luxusní sušenky!Hřbet jsem vyložila pruhem pečpapíru,čímž odpadlo vymazávání,po vystydnutí nakrájela a dala znovu do trouby dopéct dozlatova.

  • Helena Kývalová | 30. 12. 2007 21:38

    U tohoto receptu se bílky zásadně nešlehají,vše se jen smísí.Mandle se dávají neloupané a celé.Je to vynikající a léty ověřené

  • helena Janíková | 3. 1. 2007 09:52

    Lucie!kačdý má právo se zeptat na cokoliv,tak ne hned tak ostře, může to být i začátečník

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 15:31

    Jitko, moc děkuju:-). Lucie, není potřeba hned vyjíždět na lidi....

  • Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:10

    Paní Lidko nejsem sice autorka receptu , ale vím, že manželova maminka dělá něco podobného a říkala, že se normálně ušlehá sníh z bílků a zašlehá cukr.

  • Lidka Kábrtová | 12. 11. 2006 11:24

    Ptám se proto, že v receptu není uvedeno, že se šlehá sníh. Znám totiž i recepty, kde se bílky s cukrem jen lehce prošlehají, rozhodně ne až do fáze sněhu. Takže skutečně prosím o upřesnění.

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:06

    lidko a z čeho byste chtěla šlehat sníh? ze žloutků????

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2005 07:59

    Z bílků se ušlehá sníh?

  • Hana Grombiříková | 21. 11. 2005 16:54

    Děláváme každý rok s lískovými oříšky a je to vynikající a též dietní (chrupinky jsou lehoučšké, takže 1 podle mě nemá víc než 20 kJ) cukroví. Nemám kráječ a krajím tedy třísky nožem a jde to. Já mám dávkování napsáno na počet bílků (tipla bych, že 150 g bude cirka 6 bílků), zkusím najít recept. Osobně mi ale připadá lepší postupovat podle uvedené hmotnosti, protože množství bílku je v každém vejci jiné. A množství mouky a cukru pak přizpůsobit použité hmotnosti bílků.

  • Anonym | 21. 11. 2005 14:07

    Z kolika vajec dostanu 150 g bílků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Mandle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Košovská specialita

Košovská specialita

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

187
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Třísky ve formě na srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact