• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Tříbarevné pletýnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tříbarevné pletýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 2 pletýnky - těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 80
      g tuk
  • Na náplň
    • mák mletý
    • jablka

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm a rozdělíme na tři stejně velké pláty. Každý plát naplníme jednou z náplní a sbalíme tak, aby nám vznikly dlouhé praménky.
2
Praménky poté zapleteme klasickým způsobem ve dvě pletýnky na celou délku plechu a necháme 40 minut vykynout. Obě pletýnky pečeme 15-20 minut na jednom plechu při teplotě 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Kokosové tyčinky s čokoládou…

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kulakevičová | 23. 11. 2007 16:47

    Není za co :o)

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2007 18:26

    Paní Jano, díky za vysvětlení. Už se těsím, jaké budou. Zdravím, Ivana

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:57

    pro Vlaďku Šimkovou:náplní jen trochu,aby se daly ty plátky zabalit.pak tam vzniknou takové 3 barevné proužky...a dá se použít třeba i nuttela...možná i marmeláda či povidla ,ale to jsem nezkoušela tak nevim....a pro Ivanu Samcovou:vytvoříte těsto,vyválíte na velký plát o tloušťce 1cm,rozdělíte ho na 3 stejné části,ty trochu potřete náplní(každý jinou),srolujete je tak aby vám vznikly dlouhé "praménky" a ty pak zapletete jako pletýnky (housky). po upečení a nakrájení by tam měly bý takové barevné vlnovky z těch náplní... doufám že se povedou

  • Vlaďka Šimková | 19. 11. 2007 10:36

    Paní Ivano, nejsem autorka ale já jsem to pochopila tak, že je to ta plněná vánočka kde každý cop má jinou náplň. Taky se mi to líbí, ale chtělo by to upřesnit množství náplní.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2007 18:34

    Paní Jano, vypadá to velice lákavě, ale přiznám se, že nerozumím tomu popisu, jak udělat pletýnky. Mohla by jste to ještě jednou víc vysvětlit? Zřejmě si dneska nějak stojím na vedení. A abych nezapomněla, jak velké množství má tak být těch náplní? Ty praménky mají být tenké, aby se to dobře zaplétalo nebo je to něco na způsob vánočky /ale plněné/? Díky za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Jablka Mák mletý Mléko Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
65
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
62
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
57
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
48
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact