• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Tříbarevné pletýnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tříbarevné pletýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 2 pletýnky - těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 600
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • 80
      g tuk
  • Na náplň
    • mák mletý
    • jablka

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm a rozdělíme na tři stejně velké pláty. Každý plát naplníme jednou z náplní a sbalíme tak, aby nám vznikly dlouhé praménky.
2
Praménky poté zapleteme klasickým způsobem ve dvě pletýnky na celou délku plechu a necháme 40 minut vykynout. Obě pletýnky pečeme 15-20 minut na jednom plechu při teplotě 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné

Kokosové tyčinky s čokoládou…

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kulakevičová | 23. 11. 2007 16:47

    Není za co :o)

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2007 18:26

    Paní Jano, díky za vysvětlení. Už se těsím, jaké budou. Zdravím, Ivana

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:57

    pro Vlaďku Šimkovou:náplní jen trochu,aby se daly ty plátky zabalit.pak tam vzniknou takové 3 barevné proužky...a dá se použít třeba i nuttela...možná i marmeláda či povidla ,ale to jsem nezkoušela tak nevim....a pro Ivanu Samcovou:vytvoříte těsto,vyválíte na velký plát o tloušťce 1cm,rozdělíte ho na 3 stejné části,ty trochu potřete náplní(každý jinou),srolujete je tak aby vám vznikly dlouhé "praménky" a ty pak zapletete jako pletýnky (housky). po upečení a nakrájení by tam měly bý takové barevné vlnovky z těch náplní... doufám že se povedou

  • Vlaďka Šimková | 19. 11. 2007 10:36

    Paní Ivano, nejsem autorka ale já jsem to pochopila tak, že je to ta plněná vánočka kde každý cop má jinou náplň. Taky se mi to líbí, ale chtělo by to upřesnit množství náplní.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2007 18:34

    Paní Jano, vypadá to velice lákavě, ale přiznám se, že nerozumím tomu popisu, jak udělat pletýnky. Mohla by jste to ještě jednou víc vysvětlit? Zřejmě si dneska nějak stojím na vedení. A abych nezapomněla, jak velké množství má tak být těch náplní? Ty praménky mají být tenké, aby se to dobře zaplétalo nebo je to něco na způsob vánočky /ale plněné/? Díky za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Jablka Mák mletý Mléko Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

159
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
54
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Banánové vločkové lívance
Banánové vločkové lívance
28
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Tříbarevné pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact