• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Trhanec:
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový, dle chuti
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko - 120
    • 100
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra dle chuti
    • máslo na smažení
  • Přeliv:
    • 300
      g jahody nebo borůvky, maliny... cca
    • cukr krupice dle sladkosti ovoce
    • 1
      lžíce vanilkový pudink (nebo škrob), cca
    • voda dle potřeby
  • Dále dle chuti:
    • zakysaná smetana nebo šlehačka, jogurt, zmrzlina...
    • čerstvé ovoce
    • čokoláda nebo poleva...

Postup přípravy receptu

1
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou mouku a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti. Necháme asi 15 minut odstát, pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a směs nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Smažíme zvolna, pod poklicí. Dle chuti můžeme zaprášit vršek trhance skořicí, pokud jsme nedali skořicový cukr rovnou do těsta. Otáčíme, až když máme plát těsta zatuhlý a dopékáme již bez poklice z druhé strany. Pokud se nám nepovede trhanec otočit v jednom kuse, nevadí, stejně ho budeme později trhat na menší kusy :-) .

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Hotový trhanec vidličkami roztrháme na menší kusy, které rozdělíme na dva talíře, přelijeme jahodovým (ovocným) přelivem, dozdobíme dle vlastní chuti a podáváme.
3
Trhanec je vláčný, šťavnatý a dá se jíst i vychladlý. Podávat ho můžeme k snídani, obědu, svačině i večeři.
4
Přeliv: jahody (či jiné ovoce) dáme do kastrůlku, přidáme pár lžic vody, zbylý vanilkový (skořicový) cukr + cukr dle chuti a rozšťoucháme na menší kusy (nebo předem pokrájíme), osladíme a necháme krátce povařit. Pak vmícháme pudink rozmíchaný v cca 50 ml vody a za stálého míchání necháme vše společně krátce probublat, za stálého míchání, případně přilijeme dle potřeby trošku vody nebo klidně i maličko rumu nebo likéru. Přeliv by neměl být příliš hustý ani řídký.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Lívanečky se švestkovým pudinkem

Lívanečky se švestkovým pudinkem

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Citronová kůra Čokoláda Cukr krupice Jahody Máslo Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Béřovický králík

Béřovický králík

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Černé trubičky

Černé trubičky

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

47
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
40
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
38
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
35
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
35
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Trhané vepřové
Trhané vepřové
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…
Trhanec
Trhanec
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
  • Recepty.cz
  • Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact