• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Trhanec:
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový, dle chuti
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko - 120
    • 100
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra dle chuti
    • máslo na smažení
  • Přeliv:
    • 300
      g jahody nebo borůvky, maliny... cca
    • cukr krupice dle sladkosti ovoce
    • 1
      lžíce vanilkový pudink (nebo škrob), cca
    • voda dle potřeby
  • Dále dle chuti:
    • zakysaná smetana nebo šlehačka, jogurt, zmrzlina...
    • čerstvé ovoce
    • čokoláda nebo poleva...

Postup přípravy receptu

1
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem a polohrubou mouku a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti. Necháme asi 15 minut odstát, pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a směs nalijeme do pánve s rozehřátým máslem. Smažíme zvolna, pod poklicí. Dle chuti můžeme zaprášit vršek trhance skořicí, pokud jsme nedali skořicový cukr rovnou do těsta. Otáčíme, až když máme plát těsta zatuhlý a dopékáme již bez poklice z druhé strany. Pokud se nám nepovede trhanec otočit v jednom kuse, nevadí, stejně ho budeme později trhat na menší kusy :-) .

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Hotový trhanec vidličkami roztrháme na menší kusy, které rozdělíme na dva talíře, přelijeme jahodovým (ovocným) přelivem, dozdobíme dle vlastní chuti a podáváme.
3
Trhanec je vláčný, šťavnatý a dá se jíst i vychladlý. Podávat ho můžeme k snídani, obědu, svačině i večeři.
4
Přeliv: jahody (či jiné ovoce) dáme do kastrůlku, přidáme pár lžic vody, zbylý vanilkový (skořicový) cukr + cukr dle chuti a rozšťoucháme na menší kusy (nebo předem pokrájíme), osladíme a necháme krátce povařit. Pak vmícháme pudink rozmíchaný v cca 50 ml vody a za stálého míchání necháme vše společně krátce probublat, za stálého míchání, případně přilijeme dle potřeby trošku vody nebo klidně i maličko rumu nebo likéru. Přeliv by neměl být příliš hustý ani řídký.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Lívanečky se švestkovým pudinkem

Lívanečky se švestkovým pudinkem

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Citronová kůra Čokoláda Cukr krupice Jahody Máslo Mléko Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Donuty

Donuty

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

276
Dýňová tortila
Dýňová tortila
231
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
227
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
41
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Trhané vepřové
Trhané vepřové
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…
Trhanec
Trhanec
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na krupicové kaši
Trifle s jahodami
Trifle s jahodami
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
  • Recepty.cz
  • Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact