• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřové maso plec nebo krkovice, cca
    • 2
      ks cibule velké
    • 5
      stroužek česnek větších
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 1
      lahev pivo na podlití, dle chuti světlé nebo černé 10° cca 0,5 litru
  • Dále dle chuti:
    • cibule
    • hořčice plnotučná nebo dijonská...
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky nebo kozí rohy...
    • chleba nebo pečivo

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
2
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme připravené maso, které necháme na cibuli za občasného promíchání zatáhnout a osmažit. Po vysmažení tekutiny vmícháme k masu nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Poté zalijeme pivem a zvolna dusíme do úplného změknutí masa, za občasného promíchání, podlití dle potřeby. Maso dusíme tak dlouho, až se nám začne během míchání rozpadat na vlákna.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

3
Po částečném zchladnutí maso rozšťoucháme s výpekem nebo roztrháme vidličkami. Po úplném zchladnutí dochutíme dle vlastní chuti hořčicí, pokrájenou cibulí, případně dosolíme a opepříme. Cibuli můžeme použít klasickou, červenou nebo jarní.
4
Trhané vepřové maso podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobíme okurkou nebo feferonkou a pokud chceme, můžeme je dle chuti vmíchat přímo k trhanému masu.
5
Trhané vepřové maso můžeme připravit i v troubě, kdy ochucené maso promícháme s cibulí a česnekem, podlijeme pivem, zaklopíme a pečeme na cca 180 °C do rozpadávaní masa na vlákna.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Trhaná kachna / husa se zelím a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Drcený kmín Hořčice plnotučná Nakládané feferonky Nakládané okurky Pepř mletý Pivo Sůl Vepřové maso

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

60
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
20
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
15
Sladké pirohy
Sladké pirohy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
Trhané vepřové
Trhané vepřové
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…
Trhanec
Trhanec
  • Recepty.cz
  • Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact