• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 280
      g kachna nebo husa, pečená, cca
  • Noky
    • 500
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • sůl dle chuti
    • 1
      ks vejce
    • 180
      g hrubá mouka dle moučnatosti brambor, cca
  • Dušené zelí
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo sádlo
    • sůl dle chuti
    • 2
      lžíce cukr krupice dle chuti, 1 -

Postup přípravy receptu

1
Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kusy, které osmažíme v pánvi s trochou zbylého výpeku. Je-li třeba, můžeme opepřit nebo osolit.
2
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a promícháme. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Mouky do těsta přidáme podle kvality brambor, umícháme vláčné nelepivé těsto, ze kterého na pomoučněném stole vyválíme 3 - 4 válečky silné cca 1,5 cm, které pokrájíme kartou na malé dílky - noky, které ihned naházíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně podebereme ode dna, přivedeme k varu a po vyplavání cca minutu povaříme a ihned scedíme.
3
Na oleji nebo sádle osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme okapané zelí, které mírně osolíme a osladíme dle chuti. Podlévat většinou není nutné, přidáním cukru pustí zelí dostatek šťávy, ve které pod poklicí zelí krátce podusíme za občasného promíchání.
4
Vařené noky smícháme se zelím a natrhaným osmaženým masem a můžeme podávat.
5
Pokud chceme, můžeme udělat k masu místo noků například "drbáky" (chlupaté knedlíky) a zelí můžeme udělat jak bílé, tak i červené. Vše dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Kachna Kysané zelí Olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
47
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
27
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
23
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
23
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…
  • Recepty.cz
  • Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact