• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Trhací závin se zelím a uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
Trhací závin se zelím a uzeným
6fotografií
Nahrát fotku
 

Z tohoto dozlatova upečeného závinu si může každý utrhnout svůj díl. Uvnitř se skrývá náplň z kysaného zelí a uzeného masa. Když při přípravě použijete vaše oblíbené bylinky nebo koření, bude výsledek ještě o něco lepší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hladká mouka + na poprášení
    • 250
      ml mléko
    • 50
      ml olej + na vymazání mísy
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 1
      ks vejce na potření
    • pečící papír nebo máslo na vymazání pekáčku
    • bylinky a koření (podle chuti, nepovinně)
  • Náplň:
    • 350
      g kysané zelí
    • 400
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

1
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem. Těsto rozpulte a na pomoučněné ploše vyválejte 2 tenké obdélníky. Do každého rozdělte polovinu zelí a polovinu masa pokrájeného na kostičky, můžete přidat i bylinky a koření podle chuti.
3
Oba pláty těsně zarolujte a naskládejte do pekáčku, klidně je zahněte nebo stočte podle jeho tvaru a rozměrů. Pak záviny rozkrájejte na trojúhelníky podle vzoru zmijí kůže, ale nedokrojte. Potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě 30–40 minut kynout v teple. Upečte dozlatova, asi 40 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

Quiche s čedarem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády Kuchaři Florentýna Zatloukalová FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hladká mouka Kysané zelí Mléko Olej Pečící papír Sůl Sušené droždí Uzené maso Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Lehký salát

Lehký salát

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Celerové placičky

Celerové placičky

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

127
Chili con carne
Chili con carne
68
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
62
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
56
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
32
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Treska v kořeněném kabátku
Treska v kořeněném kabátku
Treska v krustě
Treska v krustě
Trhací bochník se sýrem
Trhací bochník se sýrem
Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Trhaná kachna / husa se zelím a…
Trhaná omeleta
Trhaná omeleta
Trhaná vepřová plec
Trhaná vepřová plec
  • Recepty.cz
  • Trhací závin se zelím a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact